Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδήλωση για την επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση
Εκδήλωση με θέμα «Η επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο» διοργάνωσε χτες, Τρίτη, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων του Κόμματος, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρεμβάσεις έκαναν ο Κώστας Λεβέντης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος μίλησε για την ίδρυση του ΠΣΑΠ, και ο Σάββας Κωφίδης, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, για την εμπειρία του από την οργάνωση του ποδοσφαίρου στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βίντεο που αφορά χρονικά όλες τις περιόδους από την εμφάνιση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι και σήμερα, αφιερωμένο στους κομμουνιστές αθλητές που έζησαν και έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες τόσο την περίοδο του μεσοπολέμου όσο και αργότερα, φτάνοντας στην ίδρυση του ΠΣΑΠ στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν βετεράνοι ποδοσφαιριστές, άνθρωποι του αθλητισμού από το χώρο των ΤΕΦΑΑ, του ΣΕΓΑΣ και άλλων αθλημάτων.

Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ