Τετάρτη 30 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιβεβαιώνεται η μονιμοποίηση της λειτουργίας των καζανιών του θανάτου

Ανακοίνωση με αφορμή την ημερίδα που διοργάνωσε πριν από μερικές μέρες η δημοτική αρχή Περάματος, και στην οποία επιβεβαιώθηκε ότι είναι εντολή της κυβέρνησης και των μονοπωλίων η μονιμοποίηση της λειτουργίας των καζανιών του θανάτου στο Πέραμα, εξέδωσε η ΚΟΒ Περάματος του ΚΚΕ. Σε αυτήν σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Η ημερίδα για τις δεξαμενές πετρελαιοειδών στις 18/5/2018, που διοργάνωσε η δημοτική αρχή Περάματος κάτω από την πίεση των διαθέσεων του λαού, επιβεβαίωσε ότι είναι εντολή της κυβέρνησης και των μονοπωλίων η μονιμοποίηση των καζανιών του θανάτου στο Πέραμα! Εδωσε όμως και σοβαρά συμπεράσματα.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το ΚΚΕ και η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων ομιλητών τάσσονται ενάντια στη λειτουργία των καζανιών του θανάτου δίπλα στον οικιστικό ιστό του Περάματος και σε κάθε οικιστικό ιστό. Από την άλλη, την επιστήμη αντικατέστησαν τα συμφέροντα των μονοπωλίων της "Cosco" και των εταιρειών πετρελαιοειδών. Μέσω των πολιτικών εκπροσώπων των μονοπωλίων, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησής του και της ΝΔ, κάλεσαν το λαό του Περάματος να συμβιβαστεί και να ζήσει μαζί με τον κίνδυνο και το θάνατο.

Μάλιστα, για να δικαιολογήσουν τον κατήφορό τους, έθεσαν νέα διλήμματα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δ. Δερματάς, έκανε διαχωρισμό μεταξύ του καθημερινού κινδύνου από τα αέρια που διαχέονται στον αέρα και του κινδύνου ενός "ατυχήματος" - εγκλήματος μεγάλης έκτασης. Φέρνοντας ως αντίστοιχο παράδειγμα με το Πέραμα την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Βόλου, για την οποία έχει ξεσηκωθεί ο βολιώτικος λαός, δήλωσε ότι είναι μικρός ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων, αφού τα διαχέοντα αέρια ισοδυναμούν με 15 τσιγάρα καθημερινά! Τέτοιος ο ξεπεσμός τους! (...) Αντίθετα, οι επιστήμονες σημείωσαν στην ημερίδα ότι εδώ και χρόνια παρατηρείται σε ασθενείς από τις περιοχές Περάματος και Κερατσινίου υψηλή συγκέντρωση βαρέων μετάλλων, σημαντικού παράγοντα για δημιουργία καρκίνου.

(...) Αυτό στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είναι να σωπάσει ο λαός, παραπέμποντας το θέμα στο μακρινό μέλλον, όταν θα βρεθούν χώρος και οικονομικοί πόροι ώστε να μετεγκατασταθούν οι δεξαμενές, δείχνοντας ότι ακόμα και το κόστος μετεγκατάστασης θα το αναλάβει το κράτος, δηλαδή "ματώνοντας" για άλλη μια φορά το ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα. Για το χρόνο μέχρι τότε, μίλησαν για αυστηρούς ελέγχους. (...) Στην πραγματικότητα αυτοί οι έλεγχοι δεν μπορούν να γίνουν εμπόδιο στη δραστηριότητα των μονοπωλίων.

(...) Η δημοτική αρχή Περάματος, από την πλευρά της, μπροστά στη λαϊκή δυσαρέσκεια, προσπαθεί να πείσει ότι θα αγωνιστεί ενάντια στις δεξαμενές πετρελαιοειδών. Από τη μια χειροκροτά για το επενδυτικό σχέδιο της "Cosco", που έφερε την επαναλειτουργία των καζανιών, υποκλίνεται στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, δημιουργεί προσδοκίες στους εργαζόμενους ότι "ξημερώνει μια άλλη μέρα", και από την άλλη μιλά για αγώνα. Στην πραγματικότητα, κοροϊδεύει και εξαπατά τον περαμαϊκό λαό!».

Ο λαός να ακυρώσει τους σχεδιασμούς

«Η αλήθεια, όμως», συνεχίζει η ΚΟ Περάματος, «είναι ότι κάθε επενδυτικό σχέδιο σήμερα έχει σε πρώτο πλάνο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, το οποίο υπερασπίζονται με σθένος ΕΕ - κυβέρνηση - Περιφέρεια - δημοτική αρχή. Σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που να ιεραρχεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, διότι μοναδικό κριτήριο είναι το κέρδος του κάθε μονοπωλίου και επιχειρηματικού ομίλου σε αντιπαράθεση με τα άλλα. Ο λαός ένα δρόμο έχει μπροστά του, το δρόμο του αγώνα!

Καλούμε το λαό του Περάματος σε συστράτευση με το ΚΚΕ και πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που φέρνουν το θάνατο δίπλα στα σπίτια μας.

  • Εξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Αμεση μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών (ενεργών και ανενεργών) εκτός οικιστικού ιστού, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για το περιβάλλον.
  • Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα για την κινητοποίηση ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών(2018-10-31 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη σχεδιαζόμενη νέα επέκταση των «καζανιών του θανάτου»(2018-07-12 00:00:00.0)
Χωρίς όρια το θράσος της δημοτικής αρχής(2018-07-11 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια σε αυτούς που ξεθεμελιώνουν τη ζωή των εργαζομένων(2018-07-11 00:00:00.0)
Η «ανάπτυξη» στο λιμάνι του Πειραιά και η πείρα από το Πέραμα(2018-06-08 00:00:00.0)
Κίνδυνος - θάνατος για τους κατοίκους τα καζάνια των πετρελαιοειδών(2018-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ