Σάββατο 26 Μάη 2018 - Κυριακή 27 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
100 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ 100 ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 100ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να βάλει ο λαός τη σφραγίδα του στις εξελίξεις

Σε εξέλιξη είναι η πλούσια πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα για τα 100χρονα του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα. Με τον συμβολικό αριθμό «100», πραγματοποιούνται 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις, οι οποίες ξεκίνησαν το Μάη και συνεχίζονται και τον Ιούνη (βλέπε πρόγραμμα στη σελίδα 18).

Με συναυλίες, πολιτικές συγκεντρώσεις, θεματικές εκδηλώσεις, προβολές, εκθέσεις αρχειακού υλικού, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ φωτίζουν τη διέξοδο που προτείνει το Κόμμα από τη σημερινή βαρβαρότητα. Αναδεικνύουν τη νέα προοπτική, τον σοσιαλισμό, ενάντια σε ένα ξεπερασμένο σύστημα, τον καπιταλισμό, που στον 21ο αιώνα, παρά τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, καταδικάζει τους εργαζόμενους, τους λαούς να ζουν με τον εφιάλτη της ανεργίας, της φτώχειας, των πολέμων.

Με την πλούσια δράση του, το Κόμμα δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο λαός για να βγει νικητής, αυτόν της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της ισχυροποίησης της Κοινωνικής Συμμαχίας.

«Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ για την αντεπίθεση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και εξουσίας», είναι το μήνυμα που στέλνουν οι δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει μερικές από τις εκδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, που εστίασαν σε θέματα όπως η ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και η ελληνική εμπλοκή, οι ανταγωνισμοί στην περιοχή και οι θέσεις του Κόμματος, η προσπάθεια για οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στους τόπους δουλειάς, αλλά και σε συγκλονιστικές ιστορικές στιγμές, που αναδεικνύουν το μεγαλείο των αλύγιστων κομμουνιστών, όπως η θυσία των 200 στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org