Σάββατο 26 Μάη 2018 - Κυριακή 27 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
ΙΛΙΟΝ
Συγκεντρώνουμε δυνάμεις για την αντεπίθεση!

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Με μεγάλη συμμετοχή, παρά το ψιλόβροχο που έπιασε από νωρίς στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Μάη η εκδήλωση της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών Αττικής του ΚΚΕ, στο κατάμεστο θεατράκι του Αθλητικού Κέντρου Παλατιανής. Η εκδήλωση περιλάμβανε έκθεση αρχειακού υλικού και μουσικοθεατρικό αφιέρωμα που επιμελήθηκαν μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος από τη Δυτική Αθήνα.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, που στάθηκε σε συμπεράσματα από την Ιστορία του Κόμματος και του εργατικού κινήματος, αλλά και στις σύγχρονες εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος.

Οπως είπε, μεταξύ άλλων, «η Ιστορία έχει αποδείξει ότι σε περιόδους κρίσεων, ιμπεριαλιστικών πολέμων, αστάθειας του πολιτικού συστήματος, απότομης επιδείνωσης της ζωής των εργαζομένων, μπορούν να δημιουργηθούν συνθήκες γρήγορης αφύπνισης των λαϊκών μαζών. Οχι φυσικά αυτόματα, αλλά ως αποτέλεσμα της δράσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ιδιαίτερα της πρωτοπορίας, του Κομμουνιστικού Κόμματος, όλη την προηγούμενη περίοδο, όπως η σημερινή. Οπου τα πράγματα δείχνουν να κινούνται αργά, βασανιστικά και οι κόποι αυτής της πρωτοπορίας μπορεί να φαντάζουν και μάταιοι στα μάτια ορισμένων. Υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες τίποτα δεν συμβαίνει και υπάρχουν βδομάδες στις οποίες συμβαίνουν "δεκαετίες".


Σήμερα, λοιπόν, ο καθημερινός αγώνας πρέπει να συμβάλλει στη συγκέντρωση δυνάμεων, στην προώθηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ, των άλλων ριζοσπαστικών οργανώσεων, με άξονα τα μεγάλα προβλήματα, που ενοποιούν τη δράση της εργατικής τάξης, τη συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Και με στόχο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Σε αυτόν το δρόμο, το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί και να καθυστερεί, να βάζει εμπόδια, να δημιουργεί ρήγματα, να ανατρέπει τον σημερινό αρνητικό συσχετισμό δύναμης. (...)

Δεν υπάρχει τίποτα να περιμένουμε, καλούμε τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, για μαχητική δράση τώρα, για την οργάνωση μιας μεγάλης λαϊκής αντεπίθεσης. Αυτή είναι η απάντηση στα ερωτήματα: Πώς θα καταργηθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο; Πώς θα πάψουν να πληρώνουν χρυσάφι οι λαϊκές οικογένειες για τη μόρφωση, την Υγεία, την Πρόνοια; Πώς θα γυρίσουν οι μισθοί; Πώς θα μειωθεί η ανεργία; Πώς θα ζούμε ανθρώπινα με αξιοπρέπεια όπως αξίζει στην εποχή μας και τις δυνατότητές της;

Να πρωτοστατήσουμε για τη μαζική συμμετοχή, τη ζωντανή λειτουργία και δράση σωματείων και μαζικών φορέων, με δυνάμωμα της αλληλεγγύης και των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων, να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης.


Από τον καναπέ και τη μοιρολατρία δεν αλλάζουν συνειδήσεις, έτσι θα ξαναβγαίνουν επίδοξοι σωτήρες, θα ξεγελούν, θα εξαπατούν. Γι' αυτό χρειάζεται ένα κίνημα ακόμη πιο μαζικό, οργανωμένο, ριζωμένο στους τόπους δουλειάς, ανασυνταγμένο, που θα αμφισβητεί τον σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Θα έρχεται σε σύγκρουση με τις αυταπάτες του παρελθόντος, με τις λογικές του "μικρότερου κακού", αλλά και σύγχρονες προσπάθειες ενσωμάτωσης, όπως αυτή που πρωτοστατούν οι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μαζί με μεγαλέμπορους, μεγαλογιατρούς και μεγαλοδικηγόρους, τον ίδιο τον ΣΕΒ και τους τραπεζίτες, για έναν νέο κοινωνικό εταιρισμό, ενάντια στην "κοινωνική πόλωση", όπως ονομάζουν τους ταξικούς αγώνες για τη ζωή μας.

Θέλουν να βάλουν με φιέστες και απεργία - "μαϊμού" τους εργαζόμενους να κάνουν δικά τους τα αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας, του ΟΟΣΑ, της κυβέρνησης, να διεκδικούν οι εργάτες ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και όχι του μισθού τους, οι αυτοαπασχολούμενοι φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο (...).

Στις 30/5 θα πάρουν με την απεργία την απάντηση που τους αξίζει, με μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ (...)

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, που βλέπετε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, που έχετε διάθεση να συγκρουστείτε, σας λέμε ότι το μόνο κόμμα που μπορεί να σας εκφράσει πραγματικά είναι το ΚΚΕ, παρά τις όποιες επιφυλάξεις σας.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει το ΚΚΕ! Με νέες δυνάμεις στις γραμμές του, με εργάτες και εργάτριες από όλους τους κλάδους, με νέους και νέες στις γραμμές της ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ