Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Συνέχεια στον αγώνα για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης στη Ναυπηγοεπισκευή

Απέναντι στις εργοδοτικές προσπάθειες για υπονόμευσή της

Από την πρόσφατη μαζική συνέλευση των μεταλλεργατών στη Ζώνη
Από την πρόσφατη μαζική συνέλευση των μεταλλεργατών στη Ζώνη
Τις προσπάθειες της εργοδοσίας να υπονομεύσει τη Συλλογική Σύμβαση για τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, η οποία υπογράφτηκε μετά από πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων, καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι στη Ζώνη δίνουν τις δύο τελευταίες βδομάδες τη μάχη για την εφαρμογή της Σύμβασης. Απαντώντας στα «κρούσματα» καταστρατήγησης των όρων της από εργοδότες, αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευσή τους στις 16 Μάη να συνεχίσουν να μην εργάζονται υπερωριακά μέχρι να δεσμευτούν όλες οι επιχειρήσεις να εφαρμόσουν το σύνολο των όρων της Συλλογικής Σύμβασης.

Οι γνωστοί περιφερόμενοι απεργοσπάστες της Χρυσής Αυγής...

Το Συνδικάτο καταγγέλλει επίσης πως την περασμένη Κυριακή η επιχείρηση «Βουδούρης Επισκευές Πλοίων» προσπάθησε να συγκροτήσει «απεργοσπαστικό μηχανισμό με τον οποίο θα πήγαινε κόντρα στην ομόφωνη απόφασή μας, για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων», χρησιμοποιώντας «τους γνωστούς τραμπούκους του δουλεμπορικού που έχει φτιάξει η Χρυσή Αυγή, με σκοπό να τους χρησιμοποιούν οι εφοπλιστές και οι εργολάβοι, απέναντι στις αποφάσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων». Επισημαίνει τις ευθύνες της εργοδοτικής ένωσης ΣΕΝΑΒΙ, πόσο μάλλον που ο προαναφερόμενος εργοδότης είναι και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, η οποία «ενώ είχε ενημερωθεί από την προηγούμενη μέρα για την προσπάθεια της εταιρείας να στήσει τέτοιο μηχανισμό, δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το περιστατικό».

Οπως υπενθυμίζει το Συνδικάτο, πρόκειται για τους ίδιους που «σαν γνήσια τσιράκια της εργοδοσίας χρησιμοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και από την επιχείρηση "ΕΝΤΕΧΝΟΣ Βενιός Κώστας" στο πλοίο "ΕΛΚΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" της εταιρείας "EUROPEAN" στο μόλο της ΔΕΗ» στις 25/4, μέρα κατά την οποία είχε προκηρυχθεί στάση εργασίας και γινόταν κινητοποίηση στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στην περίπτωση εκείνη, «ο εργοδηγός, γνωστό μέλος της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, απειλούσε τους συναδέλφους από το συνεργείο που συμμετείχαν στη στάση εργασίας λέγοντάς τους πως όποιος κατεβεί από το καράβι δεν θα ξαναδουλέψει». Η απάντηση δόθηκε άμεσα με παρέμβαση του συνδικάτου, που ανάγκασε την επιχείρηση να δεσμευτεί «εγγράφως για την εφαρμογή του συνόλου της τελευταίας Συλλογικής Σύμβασης».

Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στις γραμμές του, απομονώνοντας τον θλιβερό περιφερόμενο θίασο της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης. «Ενωμένοι, αποφασισμένοι να παλέψουμε όλοι με μια φωνή, σαν μια γροθιά, για τα δίκια μας, σπάμε την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία ότι κι αυτή η προσπάθειά της να μας μετατρέψει σε φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό θα πέσει στο κενό», τονίζει στην ανακοίνωσή του και καταλήγει: «Συνεχίζουμε τον αγώνα για την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δυναμώνουμε την οργάνωσή μας ριζώνοντας σε κάθε χώρο δουλειάς, μικρό ή μεγάλο, προετοιμάζουμε την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 30 του Μάη και των συγκεντρώσεων των ταξικών δυνάμεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ