Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας έκαναν χτες το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής, Πειραιά και Νήσων, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της μέρας δράσης για την Υγεία και προβάλλοντας τα αιτήματά τους.

Οπως κατήγγειλαν, πολλά παιδιά αναγκάζονται να σταματήσουν τις απαραίτητες θεραπείες, επειδή ο ΕΟΠΥΥ οφείλει χρήματα για αυτές, μέχρι και για δέκα μήνες, και οι γονείς δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν. Υπενθύμισαν τη μείωση κατά 45% των πιστώσεων του ΕΟΠΥΥ για την Ειδική Αγωγή και καταδίκασαν τα σχέδια νέων περικοπών στα επιδόματα και τις συντάξεις αναπηρίας με εργαλείο τη λεγόμενη «λειτουργικότητα».

«Δώστε λεφτά για Πρόνοια - Υγεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», απαίτησαν οι συγκεντρωμένοι και κατήγγειλαν: «Το κέρδος σκοτώνει την Υγεία, έξω οι εταιρείες απ' τα νοσοκομεία». Στο αίτημα για συνάντηση με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει κανείς διαθέσιμος. Τελικά, εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά της εισόδου, για να προτείνει στους συγκεντρωμένους να κλείσουν ραντεβού με τον υπουργό στις 30 Μάη, δηλαδή τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας... Αφού κατήγγειλαν την κοροϊδία, ΣΕΑΑΝ και Ενιαίος Σύλλογος Γονέων απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και τις συγκεντρώσεις.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org