Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Προκλητική «διαφήμιση» του νόμου - λαιμητόμου!

Εκεί που η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο πρόκλησης, είναι στα σημεία που αναφέρεται στο Ασφαλιστικό: Καμαρώνοντας για το νόμο Κατρούγκαλου και το νέο τσεκούρωμα που επέβαλε σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους, η κυβέρνηση τον χαρακτηρίζει... «τεράστια διοικητική μεταρρύθμιση», καθώς και «μια από τις επιτυχημένες πρόσφατες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα»!

Σε αντιδιαστολή μάλιστα με τα παραμύθια που ακόμα και σήμερα λανσάρουν κυβερνητικά στελέχη, για ενδεχόμενη «επαναδιαπραγμάτευση» των νέων περικοπών στις συντάξεις από το 2019 (οι οποίες φτάνουν και σε απώλεια πάνω από 2 συντάξεων το χρόνο), το κυβερνητικό κείμενο υπογραμμίζει ότι «η πλήρης εφαρμογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι ζωτικής σημασίας».

Ακόμα περισσότερο, προετοιμάζοντας το έδαφος και για τα επόμενα χτυπήματα στο Ασφαλιστικό, η κυβέρνηση αναφέρει ότι η «ασφαλιστική μεταρρύθμισή» της έθεσε «έναν οδικό χάρτη για τις αυριανές πολιτικές, σύμφωνα με τις αρχές του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων».

Με το ίδιο καμάρι η κυβέρνηση τονίζει ότι με τον νόμο 4387/2016 και τη συμπληρωματική νομοθεσία που έφερε, οι «εξοικονομήσεις πόρων» (το ύψος του μόνιμου τσεκουριού δηλαδή) αναμένεται να φτάσουν το 2,8% του ΑΕΠ έως το 2020, ενώ οι δαπάνες για τις συντάξεις αναμένεται να μειωθούν από 17,3% του ΑΕΠ το 2016 σε 13,4% έως το 2020.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ