Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλούσια δραστηριότητα για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Με το συμβολικό αριθμό «100», πραγματοποιούνται 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις σε όλη τη χώρα, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλη και θα πυκνώσουν το Μάη και τον Ιούνη. Μεταξύ άλλων, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Ηράκλειο Κρήτης στο θεατρικό σταθμό, η ΚΟ Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στην κομμουνίστρια παιδαγωγό και πεζογράφο Ελλη Αλεξίου, τη «δασκάλα του λαού».

Την Παρασκευή 25 Μάη, η ΤΕ Αρκαδίας καλεί στην εκδήλωση, στις 8 μ.μ. στην Τρίπολη (Σκακιέρα στα Κλωνατζίδικα), με θέμα «Ενεργειακή πολιτική και φτώχεια των λαϊκών νοικοκυριών». Θα μιλήσει ο Τάσος Αντωνίου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Πελοποννήσου, και θα προβληθεί βίντεο.

Το Σάββατο 26 Μάη:

-- Στις 6 μ.μ., η ΤΕ Χανίων θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής για τον ήρωα κομμουνιστή Βαγγέλη Κτιστάκη, που διετέλεσε μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κρήτης και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς τον Ιούνη του 1944. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο στον Γολγοθά της Αγιάς, όπου και εκτελέστηκε. Θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Αλέκο Μαρινάκη, Γραμματέα της ΤΕ Χανίων, και θεατρικό δρώμενο - αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Β. Κτιστάκη.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Δάφνης Ικαρίας διοργανώνει στην αίθουσα στο Πετροπούλι προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

Την Κυριακή 27 Μάη, στις 7.30 μ.μ., σε εκδήλωση στο Λαύριο (πλ. Δημαρχείου), με θέμα «Κόμμα μαχητικό και σύγχρονο, εμπνευστής και πρωτεργάτης στους αγώνες του λαού», θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 28 Μάη, στις 7 μ.μ., η ΤΟ Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής καλεί σε εκδήλωση - συζήτηση, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγίας Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών) με θέμα: «Το δικαίωμα στην εργασία και τον ελεύθερο χρόνο». Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org