Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Επεσαν στο κενό οι προσπάθειες εκφυλισμού από τη ΔΑΠ

Συνέντευξη εκπροσώπων της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στη Λάρισα για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

«Από σήμερα κιόλας μπαίνουμε μπροστά για να συγκροτήσουμε τα Διοικητικά Συμβούλια των σχολών του ΤΕΙ που έχουν πολλά χρόνια να συγκροτηθούν με ευθύνη της ΔΑΠ ως πρώτης δύναμης», τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών και τη συνέχεια στη δράση της παράταξης, που έδωσαν προχτές εκπρόσωποι της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ Λάρισας. Να σημειώσουμε ότι στη Θεσσαλία η «Πανσπουδαστική ΚΣ» έχει ανεβασμένα ποσοστά σε σχέση με τα περσινά και στο Πανεπιστήμιο ως πρώτη δύναμη, με ποσοστό 29,36%, αλλά και στο ΤΕΙ με ποσοστό 33,26%.

Αναφέρθηκαν στις προκλητικές προσπάθειες της ΔΑΠ να νοθεύσει ή και να διαλύσει τις εκλογικές διαδικασίες, καταγγέλλοντας συγκεκριμένα κρούσματα, όπως: Η μεταφορά των εκλογών από το ΤΕΙ Λάρισας στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η επιχείρηση οριστικού σταματήματος της εκλογικής διαδικασίας με έναν 45χρονο ΔΑΠίτη «φοιτητή» να παίρνει τις λίστες της ΣΕΥΠ με τα ονόματα όλων των φοιτητών και να τρέχει έξω από το κτίριο της Περιφέρειας. Η απειλή ΔΑΠιτών σε βάρος κοπέλας πως αν ψήφιζε δεν θα έπαιρνε ποτέ πτυχίο κ.ά.

Οι προσπάθειες αυτές της ΔΑΠ - είπαν - απέτυχαν, σκοντάφτοντας στην αποφασιστικότητα της «Πανσπουδαστικής» και των ίδιων των φοιτητών, και τόνισαν: «Πήραν την πρώτη απάντηση. Στη συνέχεια μπορούμε να απαντήσουμε καλύτερα σε αυτούς τους σχεδιασμούς, δυναμώνοντας και μαζικοποιώντας τους συλλόγους μας, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά μας, κόντρα στο πανεπιστήμιο - επιχείρηση που όλες οι δυνάμεις του συστήματος προωθούν. Είναι πλέον δυνατό να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων που παραμένει αρνητικός στο φοιτητικό κίνημα. 7 Σύλλογοι στη Θεσσαλία όπου η "Πανσπουδαστική ΚΣ" είναι αυτοδύναμη, μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα, είναι ένα σημαντικό μπλοκ δυνάμεων που θα παλεύουν στην κατεύθυνση της οργάνωσης, της διεκδίκησης, της συμμετοχής στις συλλογικές διαδικασίες με Γενικές Συνελεύσεις, συνελεύσεις και επιτροπές ετών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ