Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Με συναυλία τζαζ συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Στέκι

Ο Αλ. Βρέτος
Ο Αλ. Βρέτος
Συνεχίζονται οι καλοκαιρινές δραστηριότητες στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36, Βικτώρια). Το Στέκι ανοίγει την όμορφη αυλή του και υποδέχεται νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες, αλλά και κινηματογραφικά αριστουργήματα.

Την Πέμπτη 24 Μάη, στις 21.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία «Αλέκος Βρέτος Project». Η προσέγγιση προς την τζαζ και ο αδάμαστος αυτοσχεδιασμός συνθέτουν ένα μπουκέτο ηχοχρωμάτων, το οποίο κυριαρχείται από παραδοσιακά αραβικά, ελληνικά και αρμένικα στοιχεία. Λυρικές μελωδίες και αιχμηρά αρμονικά μονοπάτια δημιουργούν διαφορετικά συναισθήματα στον ακροατή, σε κάθε συναυλία αυτού του γκρουπ.

Παίζουν οι μουσικοί: Αλέκος Βρέτος, Δημήτρης Σεβδαλής, Ντίνος Μάνος, Δημήτρης Κλωνής.

Γι' αυτήν τη συναυλία, αλλά και όλη τη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η ΚΝΕ στο Στέκι, μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Αλέκος Βρέτος:

«Πιστεύω ότι η καλλιτεχνική πρωτοβουλία της ΚΝΕ να χρησιμοποιήσει την αυλή του Στεκιού Πολιτισμού για συναυλίες στην αρχή του καλοκαιριού είναι ό,τι καλύτερο από πολλές απόψεις.

Καταρχήν δίνει ένα βήμα σε νέους καλλιτέχνες να προωθήσουν τη δουλειά τους (αν κι εγώ δεν είμαι νέος πια) και κατά δεύτερον φέρνει κοντά ανθρώπους του χώρου του πολιτισμού αλλά και κοινό που, εκτός από το καθαρά καλλιτεχνικό και μουσικό κομμάτι, έχει τη δυνατότητα να συζητήσει για τα προβλήματα των εργαζομένων στο χώρο, αλλά και οι νεότεροι να μάθουν από τους παλαιότερους τι ακριβώς συμβαίνει εκεί έξω. Το τρίτο σκέλος της πρωτοβουλίας αυτής είναι ότι η αυλή του Στεκιού λειτουργεί και σαν νησίδα μέσα στη ζούγκλα του τσιμέντου των Αθηνών και το κοινό μπορεί, έστω για λίγο, να βρεθεί σε έναν όμορφο και δροσερό χώρο γεμάτο νιάτα, μουσική, αγωνιστικότητα και συντροφικότητα κάτω από τη σκέπη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που ο βασικός τους στόχος είναι: "Να τραγουδάμε, όχι για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο. Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο".


Αυτό θεωρούμε τιμή μας και χρέος μας σε αυτήν την πολύ ξεχωριστή συναυλία την Πέμπτη. Θα κάνουμε το καλύτερο... σε όλα τα μέτωπα».

Την Τρίτη 29 Μάη, στις 20.30, τη σκυτάλη παίρνει ο κινηματογράφος, με την προβολή της αριστουργηματικής ταινίας «Αλοζανφάν» των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι. Μια από τις σημαντικότερες ταινίες του πολιτικού κινηματογράφου και σίγουρα ένα έργο - σταθμός για τη δεκαετία του '70, με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Μίμσι Φάρμερ, Λάουρα Μπέτι και την αξεπέραστη μουσική του Ενιο Μορικόνε. Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στην Ιταλία του 1816, στην εποχή της εξέγερσης του Γαριβάλδη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τζαζ στο Στέκι Πολιτισμού της ΚΝΕ(2018-05-22 00:00:00.0)
Στο Κάστρο θα ανάψουν τα φώτα του Φεστιβάλ(2010-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ