Τετάρτη 23 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στην Πάτρα θα γίνει φέτος το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Στις 6, 7 και 8 Ιούλη οι δραστηριότητές του και στην παραλία του Αλισσού η κατασκήνωσή του

Στις 6, 7 και 8 Ιούλη, στην Πάτρα, θα γίνει φέτος το 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ και η κατασκήνωσή του θα φιλοξενηθεί στην παραλία του Αλισσού.

Στην ανακοίνωσή της για το φετινό Διήμερο η ΚΝΕ απευθύνεται στους νέους και τις νέες και σημειώνει:

«Ελα μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά!

Ελα μαζί μας στην Πάτρα, στη συνάντηση χιλιάδων νέων από όλη την Ελλάδα, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα!

Δεν ανεχόμαστε η χώρα μας, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ:

-- Να μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ

-- Να συμμετέχει στα εγκλήματά τους σε βάρος των λαών.

Το μέρος που φέτος επιλέγουμε για προορισμό του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου δεν είναι τυχαίο. Τρία στρατιωτικά αεροδρόμια λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ: Στον Αραξο, στην Ανδραβίδα και το Ακτιο. Μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Τραμπ και τις συμφωνίες που έκαναν, αναβαθμίστηκε η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Γι' αυτό:

- Η βάση στον Αραξο προορίζεται για αποθήκευση πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ!

- Στο Ακτιο και την Ανδραβίδα έχουν εγκατασταθεί αεροσκάφη "Awacs" του ΝΑΤΟ.

Η βάση της Ανδραβίδας φιλοξένησε τη ΝΑΤΟική άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" που ήταν ουσιαστικά "πρόβα πολέμου". Απ' το ίδιο αεροδρόμιο έφευγαν τα βομβαρδιστικά για το βρώμικο πόλεμο του 2011 στη Λιβύη. Καθόλου τυχαία αυτές τις βάσεις τις επισκέπτεται συχνά - πυκνά ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα...

Θα είμαστε εκεί για να χαλάσουμε τα σχέδιά τους!

Η νεολαία δίνει το δικό της στίγμα: Συνένοχοι στο φόνο δεν θα γίνουμε!

Οι φονιάδες ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ δεν μετατρέπονται σε "προστάτες" των λαών!

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε στην κυβέρνηση, στη ΝΔ, στους φασίστες και τους υπόλοιπους υποστηρικτές του ΝΑΤΟ. Σε όσους καλλιεργούν στο λαό τις ψεύτικες προσδοκίες ότι το "ΝΑΤΟ μάς προστατεύει". Κανένας λαός δεν προστατεύθηκε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ δεν αποτρέπει αλλά διεξάγει πολέμους. Το έδειξε στη Συρία, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στην Ουκρανία. Εδειξε τις προθέσεις του ήδη στην οξυνόμενη τουρκική προκλητικότητα στα Ιμια, στις συλλήψεις των 2 αξιωματικών αλλά και παλιότερα, όπως στην εισβολή στην Κύπρο το '74 κ.α. Κάθε φορά το ΝΑΤΟ έπαιζε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, αποδεικνύοντας πως εδώ βρίσκεται για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων που στηρίζει, όπως η "ExxonMobil" κ.ά., στην αντιπαράθεση με άλλα ανταγωνιστικά μονοπώλια και καπιταλιστικά κράτη.

Τα όνειρα και οι ανάγκες της νεολαίας δεν χωράνε στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα!

Η νεολαία δεν υποστηρίζει τα εγκληματικά σχέδια που υπηρετεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αλλωστε, η κυβέρνηση έχει άλλους υποστηρικτές: Τον "διαβολικά καλό" Τραμπ, την ΕΕ, το ισραηλινό κράτος - δολοφόνο αλλά και τα "κοράκια" των "θεσμών" και μεγάλους επιχειρηματίες που ζουν στη χλιδή για να ζούμε εμείς στα λίγα.

Με τη μαζική παρουσία μας στο 27ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ δηλώνουμε ότι η νεολαία δεν υπολογίζει ως "περασμένα - ξεχασμένα" τα δικαιώματα που ξήλωσαν οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση. Πληρώσαμε την κρίση τους και τώρα θέλουν να ματώσουμε για την ανάπτυξή τους. Τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών είναι η φτώχεια του λαού. Γιατί για χάρη των κερδών των λίγων οι κυβερνήσεις του συστήματος ψήφισαν σκληρά μέτρα. Τσάκισαν τα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές, στη δουλειά, σε κάθε πλευρά τη ζωής της. Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική που "ματώνει" το λαό, η ίδια τον μετατρέπει σε κρέας για τα κανόνια των εκμεταλλευτών.

Στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης της Ελλάδας" όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, προσυπογράφουν την πιο μεγάλη εμπλοκή στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια. Η "γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας" μπλέκει το λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας σε μεγάλους κινδύνους. Η "αναβάθμιση" δεν αφορά τη βελτίωση της ζωής του λαού. Αφορά αποκλειστικά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας. Σε αυτήν την υπόθεση σημαιοφόρος είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ...

Δεν μασάμε στην πολιτική της "εθνικής ενότητας". Μπροστά στον κίνδυνο της γενίκευσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου με άμεση εμπλοκή της Ελλάδας δεν δίνουμε άφεση αμαρτιών σε κανέναν. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστική τάξη. Η μόνη πατρίδα που προσκυνούν και προστατεύουν είναι αυτή των αμύθητων κερδών των εκμεταλλευτών. Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα των λίγων, της χλιδής, των φορολογικών παραδείσων, που "δεν ξέρει τι έχει" και ζει παρασιτικά βασανίζοντας όλους εμάς: Την Ελλάδα του εργαζόμενου λαού και των νέων από τις φτωχές λαϊκές οικογένειες, που βιώνουν τους ταξικούς φραγμούς στην Εκπαίδευση, την ανεργία, την αβεβαιότητα στο μέλλον.

Παλεύουμε ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια και την προσφυγιά. Τώρα να ακουστούν δυνατά τα αιτήματα των λαών:

-- Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στο σύστημα που τον φέρνει όλο και πιο κοντά.

-- Καμία αλλαγή των συνόρων στην περιοχή μας και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

-- Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών.

Οι λαοί να προτάξουν τα δικά τους ταξικά κοινά συμφέροντα απέναντι στους εκμεταλλευτές σε κάθε χώρα, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον φασισμό - εθνικισμό και το σύστημα που τους γεννά.

Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στον αγώνα για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, την εργατική - λαϊκή εξουσία!

Κάθε νέος και νέα που ανησυχεί για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας έχει επιλογή να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, να παλέψει απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Γιατί το ΚΚΕ ενημερώνει, προειδοποιεί και οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αναπτύσσουν συστηματική πάλη κατά της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Πρωτοστατούν για την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, για να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της διεθνιστικής δράσης, συνεργάζονται ουσιαστικά και παλεύουν μαζί με το ΚΚ και την ΚΝ Τουρκίας, με άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα και Κομμουνιστικές Νεολαίες στην περιοχή μας, σε όλο τον κόσμο.

Το ΟΧΙ των κομμουνιστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι μέρος της πάλης κατά των αιτιών που τον προκαλούν, κατηγορηματική καταδίκη του καπιταλισμού. Είναι ΟΧΙ στην πολιτική της αστικής τάξης, της κυβέρνησής της και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών, συνέχεια της οποίας είναι ο πόλεμος.

Τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ είναι γεμάτα ηρωικές στιγμές δράσης των κομμουνιστών σε όλες τις συνθήκες. Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε. Γράψαμε Ιστορία και συνεχίζουμε πιάνοντας το νήμα στην πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Που διδάσκει ότι γνήσιος πατριωτισμός είναι η πάλη για την απελευθέρωση του λαού μας από το ζυγό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Για να μην πληρώσουν οι λαοί την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οδηγούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους αντιλαϊκούς προσωρινούς συμβιβασμούς της "ιμπεριαλιστικής ειρήνης με το πιστόλι στον κρόταφο". Για να είναι επιστέγασμα αυτής της πάλης η εργατική - λαϊκή εξουσία και η ανάπτυξη σε όφελος του λαού.

Ραντεβού στην Πάτρα!

- Στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

- Σε όλες τις δραστηριότητες του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου που φέτος "κατασκηνώνει" στην παραλία του Αλισσού στις 6, 7, 8 Ιούλη. Με συζητήσεις και εκδηλώσεις, αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γλέντια και αθλητικές δραστηριότητες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ