Τρίτη 22 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κόντρες με τις έρευνες FBI και υπουργείου Δικαιοσύνης...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Διευρύνεται η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και την ομάδα ερευνητών του Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά τυχόν ανάμειξη της Ρωσίας στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές, του 2016. Χτες, ο Τραμπ δήλωσε πως θα ζητήσει από το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει αν το FBI ή το υπουργείο Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης Ομπάμα είχαν παρέμβει ή παρακολουθούσαν παράνομα τις κινήσεις του προεκλογικού επιτελείου του για τις προεδρικές εκλογές του 2016. Επανέλαβε τις κατηγορίες εναντίον του Μιούλερ για «κυνήγι μαγισσών». Νωρίτερα ο νέος προσωπικός δικηγόρος του Προέδρου Τραμπ (πρώην δήμαρχος της Ν. Υόρκης), Ρούντολφ Τζουλιάνι, ανακοίνωσε πως η έρευνα του Μιούλερ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από την 1η Σεπτέμβρη για να μη φανεί πως συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, πραγματοποιήθηκε χτες στην έδρα της CIA στη Βιρτζίνια η ορκωμοσία ως επικεφαλής της Τζίνα Χάσπελ, η οποία συμμετείχε ενεργά στη χρήση βασανιστηρίων σε υπόπτους για τρομοκρατία την τελευταία 15ετία.

Σχετικά με το νέο μακελειό που σημειώθηκε την Παρασκευή σε Λύκειο του Τέξας, δράστης φέρεται ο 17χρονος ελληνικής καταγωγής Δημήτρης Παγουρτζής που σκότωσε οκτώ μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται να είχε ακροδεξιές απόψεις ενώ τα όπλα υπήρχαν στο οικογενειακό του περιβάλλον και φαίνεται να είχε «μελετήσει» παλαιότερες μαζικές δολοφονίες προτού εξαπολύσει την επίθεσή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ