Τρίτη 22 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Στις ΗΠΑ ο Νοτιοκορεάτης Πρόεδρος

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν τζε - ιν, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, λίγες βδομάδες μόνο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 12 Ιούνη στη Σιγκαπούρη.

Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Κυριακή, Τραμπ και Μουν συμφώνησαν ότι θα εργαστούν από κοινού για την επιτυχία της συνάντησης στη Σιγκαπούρη.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη βδομάδα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της βορειοκορεατικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι «θα πρέπει να ξανασκεφτούμε αν θα ανταποκριθούμε στην προσεχή Σύνοδο Πιονγιάνγκ - Ουάσιγκτον αν οι ΗΠΑ μάς στριμώχνουν στη γωνία, πιέζοντάς μας μονομερώς να εγκαταλείψουμε τα πυρηνικά όπλα (...) Οι ΗΠΑ "κάνουν θόρυβο" υποστηρίζοντας ότι θα προσφέρουν οικονομική αποζημίωση και οφέλη (...) αλλά εμείς ποτέ δεν αναπτύξαμε την οικονομία μας με προσδοκίες για οικονομική βοήθεια από τις ΗΠΑ και τα πράγματα θα συνεχίσουν έτσι και στο μέλλον». Επίσης, αντιδρώντας έντονα σε κοινά γυμνάσια ΗΠΑ - Ν. Κορέας, η Πιονγιάνγκ ακύρωσε συνάντηση που αναμενόταν να γίνει με νοτιοκορεατική αντιπροσωπεία, για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, όπως είχε αποφασιστεί στη Σύνοδο Βορρά - Νότου, στα τέλη του Απρίλη. Ολα δείχνουν ότι το παζάρι για την όποια «διευθέτηση» στη Χερσόνησο θα είναι σύνθετο, αλληλεπιδρώντας με ευρύτερους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς σε όλη την περιφέρεια Ασίας - Ειρηνικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ