Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορο-θεατρικό «Για πάντα»

Η πολυβραβευμένη «Ομάδα Εδάφους» του πάντα ανήσυχου χορογράφου, χορευτή, εικαστικού καλλιτέχνη και σκηνοθέτη Δημήτρη Παπαϊωάννου, θα παρουσιάσει στο θέατρο «Ηβη» την καθ' όλα εξαιρετική χοροθεατρική παράσταση «Για πάντα», με την οποία συμμετείχε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, αποσπώντας ενθουσιώδεις επαίνους από τους ανθρώπους του χορού και το κοινό. Μετά τη βραβευμένη «Ανθρώπινη δίψα» της, η «Ομάδα Εδάφους» και ο δημιουργός της, με την καινούρια παράστασή της, «αμφισβητεί όλα όσα νόμιζε πως ξέρει να προσφέρει» με τη χοροθεατρική δουλιά της. Σημειολογικά και θεματολογικά πολύσημο, δισυπόστατης -μελαγχολικά χιουμοριστικής- διάθεσης, υψηλής αισθητικής, αξιοθαύμαστο εικαστικά (παρά τα ταπεινά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν), νεοτερικό χορογραφικά, αψεγάδιαστο χορευτικά, εισάγοντας και το θεατρικό λόγο, το «Για πάντα» διηγείται πλήθος συναισθήματα, συγκινήσεις, επιθυμίες, πικρίες, εμπειρίες του ανθρώπου.

Η θεματολογική ιδέα του έργου, η χορογραφία, τα κοστούμια και το βίντεο είναι του Δ. Παπαϊωάννου. Τα σκηνικά της Λίλης Πεζανού. Οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντακώ. Η μουσική και τα τραγούδια που συνοδεύουν τη χορογραφία των Μπαχ, Μπετόβεν, Κολ Πόρτερ, Γιώργου Κουμεντάκη, Σταμάτη Κραουνάκη, Κωνσταντίνου Β., κ.α. Χορεύουν: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Αγγελική Στελλάτου, Γιάννης Γιαπλές, Νίκος Δραγώνας, Νίκος Καλογεράκης, Στάθης Μερμύγκης, Φώτης Νικολάου, Σταυρούλα Σιάμου.

Οι περιορισμένου αριθμού παραστάσεις στο «Ηβη» θα αρχίσουν μεθαύριο και θα δίνονται καθημερινά (9.30μ.μ.), εκτός Δευτέρας. Η προπώληση εισιτηρίων στο ταμείο του θεάτρου άρχισε. Πληροφορίες - κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 3216382, 3215127,3212283.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ