Σάββατο 19 Μάη 2018 - Κυριακή 20 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Απαράδεκτη η πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση τιμής για τον Κ. Ηλιάκη

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για το θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να προσκαλέσει τη ναζιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τη συμπλήρωση δώδεκα χρόνων από το θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη στην Κάρπαθο.

Η κυβέρνηση, με αυτές τις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις της προς τους ναζιστές υπόδικους της Χρυσής Αυγής, νομιμοποιεί την παρουσία τους και τα ναζιστικά και ρατσιστικά κηρύγματά τους προς τα στελέχη και τους στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι προσκλήσεις των νοσταλγών του Χίτλερ στις εκδηλώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων προσβάλλουν και όλους εκείνους που διακατέχονται από το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό. Τα στελέχη και οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων χρειάζεται αποφασιστικά να απομονώσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Ευθύνες έχει επίσης και ο δήμαρχος Καρπάθου, που προσκάλεσε τη Χρυσή Αυγή στις εκδηλώσεις.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατήγγειλε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και αποχώρησε από την αποστολή που διοργάνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας από την Αθήνα προς την Κάρπαθο».

Παρέμβαση της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου

Το θέμα ανέδειξε από την πρώτη στιγμή η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, κάνοντας παρέμβαση στον δήμαρχο Καρπάθου και απαιτώντας την ακύρωση της πρόσκλησης στο ναζιστικό - εγκληματικό μόρφωμα. Στην ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή του Κόμματος σημείωνε:

«Στις 23 Μάη συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη μέρα που ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης έχασε τη ζωή του, υπερασπιζόμενος τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, σε σύγκρουση με τουρκικό μαχητικό το οποίο είχε παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο δήμος Καρπάθου οργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης στο μνημείο που έχει στηθεί στο νησί. Ομως, είναι απαράδεκτο το ότι αποστέλλεται επίσημη πρόσκληση στο ναζιστικό - εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να συμμετέχει. Η παρουσία της ΧΑ θα αμαυρώσει την εκδήλωση που γίνεται προς τιμήν του ηρωικού σμηναγού Κ. Ηλιάκη γι' αυτό καλούμε τον δήμαρχο της Καρπάθου να ακυρώσει αυτήν την πρόσκληση τώρα.

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών της περιοχής να τιμήσει τη μνήμη του Κώστα Ηλιάκη, απαιτώντας να φύγει το πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, που έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τα σύνορα που υπερασπίστηκε ο Ελληνας πιλότος δεν τα προστατεύει το ΝΑΤΟ, αντίθετα τα απειλεί γιατί δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και ενθαρρύνει τις διεκδικήσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας. Η συμμετοχή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους εμπλοκής σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ