Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αυλαίες» της Θεσσαλονίκης
«Μια πιθανή συνάντηση» στη Σταυρούπολη
«Μια πιθανή συνάντηση» στη Σταυρούπολη
  • Στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, θα βρίσκεται μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, το «Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας» με το έργο «Μια πιθανή συνάντηση» του Πάουλ Μπαρτς. Ο συγγραφέας παρουσιάζει απομυθοποιημένα τα δυο σπουδαία πρόσωπα της μουσικής, τον Μπαχ και Χέντελ, φωτίζοντας την ανθρώπινη πλευρά των ηρώων του με τις μικροπρέπειες και αμετροέπειες, την αληθινή μεγαλοσύνη και χαμέρπεια, τις υπαρξιακές αγωνίες και τα πάθη. Το ρόλο του Χέντελ ενσαρκώνει ο Γιάννης Βόγλης και του Μπαχ ο Σοφοκλής Πέππας, ενώ ο Ηλίας Ασπρούδης ερμηνεύει τον γραμματέα του Χέντελ, Σμιτ. Η μετάφραση είναι του Λεωνίδα Καρατζά, η σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, τα σκηνικά - κοστούμια του Αγγελου Αγγελή, η μουσική επιμέλεια του Παναγιώτη Αδάμ και οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου.
  • Τις «Ψευδοεξομολογήσεις» του Μαριβώ παρουσιάζει, στον Πολυχώρο «Αυλαία», το Θέατρο «Αναζήτηση». Πρόκειται για μια ερωτική κωμωδία με λεπτό χιούμορ και δραματικά στοιχεία, η οποία παρουσιάζει τα σχέδια που καταστρώνει ένας πάμπτωχος άνδρας προκειμένου, να παντρευτεί μια πλούσια χήρα. Η σκηνοθεσία είναι του Αχιλλέα Ψαλτόπουλου. Παίζουν: Ζωή Αβραμίδου, Σάρα Θηλυκού, Παντελής Καραγιάννης, Γιάννης Καραμφίλης, Μαρία Κεχρή, Δέσποινα Σαρόγλου, Γιάννης Ταξιάρχου, κ.ά.
  • Με το βραβευμένο έργο «Οι πέντε σιωπές» της Βρετανίδας συγγραφέως Σίλα Στίβενσον ανοίγει στις 20 Οκτωβρίου η αυλαία της κεντρικής σκηνής του «Θεάτρου Σοφούλη - Ελεύθερη Σκηνή Θεσσαλονίκης». Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Αναστασία Ρεβή, η οποία τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Κονομή, η μουσική του Τζόναθαν Μπρατόεφ. Παίζουν: Ελενα Κασαπίδου, Λένα Κουτούδη, Αννα Κυριακίδου, Τάσος Νούσιας, κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ