Παρασκευή 18 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Αντιδρά σε δημοσίευμα στις ΗΠΑ για βομβαρδισμό της γέφυρας της Κριμαίας

Την παρέμβαση της αμερικανικής Δικαιοσύνης ζήτησε χτες ο υπηρεσιακός εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχετικά με δημοσίευμα στην αμερικανική εφημερίδα «Washington Examiner», που καλεί ανοιχτά την κυβέρνηση της Ουκρανίας να βομβαρδίσει τη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία, που ενώνει τη χερσόνησο με τη Ρωσία και το οδικό της τμήμα εγκαινιάστηκε την Τρίτη από τον ίδιο τον Πρόεδρο, Βλ. Πούτιν.

Ο αρθρογράφος Τομ Ρόγκαν, που προτρέπει την ουκρανική κυβέρνηση να χτυπήσει με μαχητικά τη γέφυρα, ώστε να σταματήσει η λειτουργία της, σημειώνει ότι «έτσι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στον Πούτιν και τη Ρωσία, ώστε η Ουκρανία να δείξει ότι δεν αποδέχεται την επισημοποίηση της κλοπής εδάφους της» (αναφέρεται στην ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία τον Μάρτη του 2014 μετά από δημοψήφισμα, που δεν αναγνωρίστηκε από ΗΠΑ, ΕΕ και συμμάχους τους). Ακόμα ο Ρόγκαν προτρέπει τα «ουκρανικά μαχητικά να κάνουν χαμηλές πτήσεις για να αποφύγουν τη ρωσική αεράμυνα» και προσθέτει ότι «οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αυτήν την επιχείρηση με εμπιστοσύνη στη δική τους στρατιωτική δύναμη».

Αυτό το δημοσίευμα, αναφέρει στη δήλωσή του ο Ρώσος αξιωματούχος, «θα μπορούσε πιθανόν να ιδωθεί όχι μόνο ως τρέλα, είναι μια άσχημη απόδειξη κακής δημοσιογραφίας, για την οποία όμως θα πρέπει να επιληφθούν οι δικαστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων και αυτών των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org