Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ
Σχεδιάζουν δουλειά μέχρι τα μεσάνυχτα για τους εμποροϋπαλλήλους

Δουλειά μέχρι τις 11 το βράδυ ετοιμάζονται να επιβάλουν στους εμποροϋπαλλήλους η Περιφέρεια Κρήτης, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης (ΣΕΛΠΕ).

Συγκεκριμένα, Περιφέρεια και εργοδότες σχεδιάζουν την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ, για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλη μέχρι το Νοέμβρη, χαρακτηρίζοντας σχεδόν όλο το νησί «τουριστική περιοχή».

«Θα μας βρουν μπροστά τους!», είναι το μήνυμα που στέλνουν η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων και ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου.

Τα τρία κλαδικά σωματεία καλούν σε κινητοποίηση την Πέμπτη 17/5, στις 10 π.μ., στην Περιφέρεια Ηρακλείου. Την ώρα εκείνη είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Περιφέρειας, στην οποία θα τεθεί η παραπάνω απαράδεκτη πρόταση. Αντίστοιχη προσπάθεια είχε γίνει και την προηγούμενη χρονιά, όμως οι μεθοδεύσεις των μεγαλεμπόρων και της Περιφέρειας είχαν συναντήσει την αντίδραση των εργαζομένων και των σωματείων.

«Η επέκταση του ωραρίου και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι αίτημα που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων στο Εμπόριο», τονίζουν τα σωματεία σε κοινή τους ανακοίνωση. «Αυτή είναι η ''δίκαιη ανάπτυξη'' της κυβέρνησης και σ' αυτήν την κατεύθυνση συντάσσονται η πλειοψηφία στους δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης, οι μεγαλέμποροι πανελλαδικά και τοπικά, αλλά και ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός», συμπληρώνουν.

Την αντίθεσή τους στη βάρβαρη επέκταση του ωραρίου εκφράζουν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια και τους δήμους της Κρήτης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ