Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Ενα ακόμα εργατικό ατύχημα σε υπηρεσία καθαριότητας

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο χώρο του οικισμού των Ρομά στον Τύρναβο, όταν ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μία 40χρονη εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Τυρνάβου,

Η εργαζόμενη, μητέρα 5 παιδιών, που προσελήφθη στο δήμο με την τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ, δούλευε εκείνη την ώρα στο απορριμματοφόρο του δήμου που εκτελούσε δρομολόγιο στον οικισμό και το ΙΧ την παρέσυρε τραυματίζοντάς την σοβαρά στο πόδι και στα πλευρά. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται με κατάγματα. Ο οδηγός του αυτοκινήτου αρχικά εξαφανίστηκε, ωστόσο εντοπίστηκε από την αστυνομία, συνελήφθη και παραδέχτηκε την πράξη του.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας εύχεται καλή ανάρρωση στην εργαζόμενη και υπογραμμίζει:

«Τα εργατικά ατυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων τείνουν να γίνουν μάστιγα. (...) Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ολα έχουν συγκεκριμένες αιτίες. Η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, λείπει η εκπαίδευση, η εντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού, οχήματα ακατάλληλα, ασυντήρητα και πολλά δεν έχουν ούτε έλεγχο ΚΤΕΟ.

Το ατύχημα στον Τύρναβο ήρθε να προσθέσει ακόμη μια σοβαρή αιτία το έτος 2018. Στο δήμο Τυρνάβου η αποκομιδή στη συντριπτική πλειοψηφία των απορριμμάτων είναι χύμα και γίνεται με τα χέρια και όχι με κάδους. "Ετσι μας αρέσει εμάς", ήταν η απάντηση το περασμένο καλοκαίρι που είχαμε πάλι εργατικό ατύχημα. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κουβαλάνε υπέρβαρα τσουβάλια και κόφες, πηγαίνοντας από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη. Καταστάσεις δηλαδή που μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω.

(...) Απαιτούμε άμεσα τον έλεγχο όλου του μηχανικού εξοπλισμού και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Να σταματήσει εδώ και τώρα η περισυλλογή των χύμα σκουπιδιών και να τοποθετηθούν κάδοι καινούργιοι και ασφαλείς σε όλα τα σημεία που προβλέπονται. (...) Κανείς μόνος του. Ενωμένοι να συσπειρωθούμε και να δυναμώσουμε το Συνδικάτο».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org