Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Οι εργατοπατέρες θέλουν το Εργατικό Κέντρο νεκροταφείο!

Τις παρατάξεις ΔΑΚΕ (ΝΔ) και ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καταγγέλλει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ για τα εμπόδια που βάζουν στη λειτουργία των σωματείων.

Οπως σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΚ οι εν λόγω παρατάξεις αποφάσισαν να μην έχουν κλειδιά του Εργατικού Κέντρου τα Σωματεία ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Τουρισμού, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα γραφεία τους και να συζητάνε με τους εργαζόμενους!

«Μάλιστα, με θράσος είπαν ότι αν θέλουν να έρχονται, "θα είμαστε ανοιχτά" τις ώρες των καταστημάτων. Τις ώρες δηλαδή που οι εργαζόμενοι δουλεύουν! Θέλουν το ΕΚ Καλαμάτας νεκροταφείο, χώρο σύναξης άεργων εργατοπατέρων. Θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους. Θέλουν να βάλουν εμπόδια στα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ. Τα σωματεία που κάνουν προσπάθεια να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους, οργανώνουν συζητήσεις, Γενικές Συνελεύσεις».

«Τους προειδοποιούμε», τονίζει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, «το Εργατικό Κέντρο δεν είναι μαγαζί τους, ανήκει πρώτα και κύρια στα σωματεία. Δεν είναι πρώτη φορά που συνεργάζονται ΔΑΚΕ - ΛΑΕ. Ούτε η τελευταία. Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ, στο τέλος συζήτησαν και την απεργία στις 30 Μάη! Και εκεί τα βρήκαν! Αποφάσισαν ότι με βάση το πλαίσιο της ΓΣΕΕ (που ζητάει ανταγωνιστικότητα και υπέγραψε στα κρυφά ξανά τα 586 ευρώ βασικό μισθό) και το πλαίσιο της ΛΑΕ, θα διαμορφώσουν κοινό κείμενο ως απόφαση του ΕΚ Καλαμάτας. Ο κατήφορος του εργοδοτικού συνδικαλισμού και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δεν έχουν πάτο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ