Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Προχωρά το παζάρι M5S - «Λέγκας»

ΡΩΜΗ.--

«Οι διάφορες επαφές με τη "Λέγκα" ολοκληρώθηκαν με αναφορά στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Πρόκειται για κυβέρνηση της αλλαγής, με συμβόλαιο το οποίο έχει ως σημείο αναφοράς το γερμανικό μοντέλο», δήλωσε χτες ο ηγέτης του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος «Κίνημα 5 Αστέρων» (MS5), Λουίτζι ντι Μάγιο, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και ενώ κλιμακώνεται το παζάρι για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, όπως υπαγορεύουν οι ανάγκες της ιταλικής αστικής τάξης για να προχωρήσουν αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την υπεράσπιση των στρατηγικών της συμφερόντων.

«Ζητήσαμε τον αναγκαίο χρόνο για να ολοκληρώσουμε το κυβερνητικό συμβόλαιο. (...) Ξέρουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ευρωπαϊκές αλλά και εκτός Ευρώπης υποχρεώσεις, με ειδική αναφορά στη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου αλλά και στον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό», ανέφερε ο ντι Μάγιο, αναδεικνύοντας ότι σημαντική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης θα είναι το αλισβερίσι για τη θέση του ιταλικού κεφαλαίου εντός ΕΕ. «Θα είμαστε σχετικά σύντομοι, αλλά πρέπει να ολοκληρώσουμε θετικά την προσπάθεια αυτή». Αργότερα, συνάντηση με τον Ματαρέλα είχε και ο ηγέτης της «Λέγκας», Ματέο Σαλβίνι.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ εξέφρασε την ελπίδα ότι η επόμενη ιταλική κυβέρνηση «θα σχηματιστεί με όποιον μπορεί να συνεργαστεί καλά με την ΕΕ. Δεν θέλω να κάνω εικασίες. Είμαι περίεργος να δω πώς θα πάει».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ