Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Την ίδια στιγμή που μαγειρεύονται νέα αντιλαϊκά μέτρα και η απρόσκοπτη διατήρηση και απόδοση των προηγουμένων, παζαρεύονται παραγγελίες δισεκατομμυρίων ευρώ για πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ. Η αντιλαϊκή επίθεση πάει μαζί με την ιμπεριαλιστική εμπλοκή. Οπως μαζί πάνε κι αυτά με την καταστολή: Ποινές σε φαντάρους, συλλήψεις φοιτητών, ΜΑΤ στη Λέσβο, ξύλο στο άγαλμα του Τρούμαν...

Είναι ευτυχείς κι αισιόδοξοι όλοι, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων, ο πρόεδρος του ιμπεριαλιστικού οργανισμού ΟΟΣΑ, οι «θεσμοί» της ΕΕ, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της Γαλλίας και πρώτοι απ' όλους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Η πραγματικότητα ωστόσο είναι πεισματάρα! Η λαϊκή οικογένεια στενάζει κι ανησυχεί. Το ίδιο και οι φαντάροι, μέλη αυτών των οικογενειών ντυμένοι στα στρατιωτικά: Ανησυχία για την επιθετικότητα της Τουρκίας. Οργή για τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Δυσβάστακτο το οικονομικό βάρος της θητείας. Αναξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σε πολλές περιπτώσεις. Αυτή είναι περιληπτικά η καθημερινότητα των στρατιωτικών μονάδων. Οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν στις φυλακές της Τουρκίας. Τα «ατυχήματα» και οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίζονται στο Αιγαίο. Οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα φιλοξενούν, ανεφοδιάζουν και εξοπλίζουν τους φονιάδες του συριακού λαού. Κανένα δεκαπενθήμερο δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο. Η μία παραγγελία διαδέχεται την άλλη. Δισεκατομμύρια στις πολεμικές βιομηχανίες. «Ειδικοί» προσπαθούν να πείσουν για την αναγκαιότητα των πολεμικών εξοπλισμών. Εξοπλισμοί που εξυπηρετούν μόνο το ευρωατλαντικό «δόγμα». Αυτό που έχει στραμμένες και τις ελληνικές κάννες στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Ρωσία.

Σε αυτά οι στρατιώτες, οι ναύτες και οι σμηνίτες απαντάνε με το κεφάλι ψηλά. Δεν επιτρέπουν τη «σιγή νεκροταφείου» που θέλει να επιβάλει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Δεν πείθονται από τα προπαγανδιστικά κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ για να τους καλλιεργήσει την επανάπαυση. Δεν φοβούνται οι φαντάροι με τις ποινές. Διεκδικούν, στηρίζουν κάθε συνάδελφό τους που έχει ανάγκη και λένε δημόσια τη γνώμη τους.

***

Φαντάροι από Κομοτηνή:

«Η κατάσταση στην περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Εμείς προβληματιζόμαστε και συζητάμε τις εξελίξεις, προσπαθώντας να περιθωριοποιήσουμε τις εθνικιστικές - φασιστικές φωνές. Αποκαλύπτουμε το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που αιματοκυλούν τους λαούς για τα κέρδη τους. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία και απαιτούμε την αποφυλάκισή τους. Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους στρατιώτες που τιμωρήθηκαν από τις μονάδες τους επειδή συμμετείχαν σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Οσο κι αν δεν αρέσει στην κυρίαρχη τάξη να υψώνουμε τις φωνές μας, εμείς θα τις υψώνουμε, μέχρι "να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων"».

***

Φαντάροι από Θεσσαλονίκη:

«Καταδικάζουμε την επίθεση που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία εναντίον της Συρίας, αξιοποιώντας τα προσχήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν για να νομιμοποιήσουν τις επιθέσεις στη συνείδηση των λαών. Αποδεικνύεται ξανά και ξανά ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι οργανισμοί που αναπτύχθηκαν για να προστατεύουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, χωρίς να διστάζουν να διαλύουν χώρες, να αιματοκυλούν και να ξεσπιτώνουν λαούς.

Καταγγέλλουμε τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες που δίνουν απλόχερα τις υποδομές και το προσωπικό του στρατού στους φονιάδες των λαών, με αντάλλαγμα την ενίσχυση των κερδών των ελληνικών μονοπωλίων σε ανταγωνισμό με τις γύρω δυνάμεις.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους στρατιώτες που τιμωρήθηκαν επειδή έκαναν το αυτονόητο, να διαφωνήσουν δημόσια με τις επιλογές της κυβέρνησης, να κάνουν την Ελλάδα ένα τεράστιο πολεμικό ορμητήριο. Ο αυταρχισμός εφαρμόζεται όμως και έξω από τα στρατόπεδα, σε οποιονδήποτε τολμάει να καταγγείλει τα δόγματα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης", ακόμα και με απρόκλητους ξυλοδαρμούς και συλλήψεις φοιτητών σε αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια.

Αποκαλύπτουμε τα κοινά αίτια που φέρνουν φτώχεια, ανεργία, πόλεμο, ξεριζωμό, ώστε να ανατραπεί το σύστημα όπου λίγοι πλουτίζουν σε βάρος πολλών. Δεν ανεχόμαστε την τρομοκρατία που το κράτος σε συνεργασία με τους φασίστες προσπαθούν να επιβάλουν.

Απαιτούμε:

Καμιά συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις. Κανένας στρατιωτικός έξω από τα σύνορα.

Να παρθούν πίσω οι άδικες ποινές στους συναδέλφους μας και να αθωωθούν οι δύο φοιτητές που συμμετείχαν στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο.

Να αποφυλακιστούν και να επαναπατριστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που έχουν γίνει θύματα παζαριών Τουρκίας, ΕΕ, ΗΠΑ, Ελλάδας για να προωθηθούν ευρύτερα γεωπολιτικά σχέδια».

***

Φαντάροι από Ορεστιάδα:

«...καταδικάζουμε το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στην πολύπαθη Συρία, από τις ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτός και κάθε ιμπεριαλιστικός πόλεμος γίνεται για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τους δρόμους μεταφοράς της Ενέργειας, τον έλεγχο περιοχών. Γι' αυτό και δεν τσιμπάμε στα διάφορα προσχήματα των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ και των αστικών κυβερνήσεων των χωρών, που τσακώνονται πάνω στο κουφάρι της Συρίας εις βάρος του συριακού λαού και των ίδιων των λαών τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, για λογαριασμό των Ελλήνων καπιταλιστών, συμμετέχει στον πολεμικό καταμερισμό με ΝΑΤΟικές βάσεις, με διευκολύνσεις στους φονιάδες, με άνοιγμα των υδάτινων και εναέριων δρόμων, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε:

-- Να σταματήσει κάθε συμμετοχή και εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

-- Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές του ΝΑΤΟ έξω από τα σύνορα.

-- Να απελευθερωθούν και να επαναπατριστούν οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται από την Τουρκία.

-- Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ