Παρασκευή 11 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι μακελάρηδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα χωριά μας!

Δήλωση του εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αρχανών - Αστερουσίων για τη σημερινή επίσκεψη του Καρόλου στις Αρχάνες

Το βρετανικό πολεμικό πλοίο «HMS Echo», το οποίο συμμετέχει στη ΝΑΤΟική δύναμη που - με πρόσχημα την αντιμετώπιση του Προσφυγικού - ελέγχει τον δίαυλο του Αιγαίου, επισκέφθηκε χτες το μεσημέρι ο πρίγκιπας Κάρολος, συνοδευόμενος από την Βρετανίδα πρέσβη στην Ελλάδα, Κέιτ Σμιθ, και τον υπουργό Αμυνας, Π. Καμμένο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα μας, που ολοκληρώνεται σήμερα, με επίσκεψη στην Κρήτη, όπου θα βρεθεί και σε δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Με αφορμή την επίσκεψη, όπως και τη σχετική ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, ο Μ. Καρκαβάτσος, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αρχανών - Αστερουσίων, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε δήλωσή του σημειώνει ότι «η επίσκεψη αυτή συμπίπτει με την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ - Μ. Βρετανίας - Γαλλίας, πριν από μερικές βδομάδες, και το συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα του συριακού λαού, με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Δεν είναι τυχαίος ο τόπος της επίσκεψης, αφού στις Αρχάνες εδρεύει η "Αναπτυξιακή", καθώς και ΜΚΟ που έχει αναλάβει εκ μέρους της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ υπηρεσίες φιλοξενίας προσφύγων. Η υποκρισία ξεχειλίζει, όταν ο εκπρόσωπος των ιμπεριαλιστών επισκέπτεται ως φιλάνθρωπος τις δομές των προσφύγων, ενώ βρετανικά μαχητικά ισοπεδώνουν τα σπίτια τους, τους ξεριζώνουν από τις πατρίδες τους και τους καταδικάζουν στην κόλαση της προσφυγιάς. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου για τη φιέστα αυτή.

Οι μακελάρηδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στα χωριά μας, ειδικά τώρα που ετοιμάζονται να ανάψουν τη φωτιά του πολέμου σε όλη την περιοχή για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που εκπροσωπούν.

Καλούμε το λαό της περιοχής να γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις φιέστες, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντά του, και να στρέψει την πάλη του ενάντια σε κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Να συμμετέχουν μαζικά οι λαϊκοί φορείς της περιοχής, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, επαγγελματίες, νέοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, στο παγκρήτιο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης της ΕΕΔΥΕ, την Κυριακή 13 Μάη στα Χανιά, να απαιτήσουν το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και κάθε άλλης ξένης βάσης, την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων από αποστολές εκτός συνόρων, καμία συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, την αποδέσμευση της χώρας από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Ο λαός να συμπορευτεί και να ενισχύσει το ΚΚΕ, για να δώσει ουσιαστική προοπτική στην καθημερινή του πάλη, για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ