Παρασκευή 11 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Καταδικάζει τις συλλήψεις συνδικαλιστών στην Τουρκία

Την καταστολή και τις συλλήψεις συνδικαλιστών τις οποίες εξαπέλυσε η κυβέρνηση της Τουρκίας απέναντι στις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, καταδικάζει το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη στήριξή και την αλληλεγγύη του στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην Τουρκία στην Εργατική Πρωτομαγιά.

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση της Τουρκίας έστειλε την αστυνομία και επιτέθηκε βίαια στους εργάτες ανήμερα της Παγκόσμιας Μέρας της εργατικής τάξης. Καταγγέλλουμε ειδικότερα τη σύλληψη του στελέχους του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Συνδικάτου Nakliyat-Is, συναδέλφου Ilhami Danaci και του Προέδρου του Συνδικάτου Toley-Is Σμύρνης, συναδέλφου Fahri Kaya», τονίζει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας στεκόμαστε στο πλευρό των αδελφών μας, των εργαζομένων της Τουρκίας ενάντια στον κοινό αντίπαλο, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων και της καταστολής».

Το χτύπημα στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Τουρκία και τις συλλήψεις πρωτοπόρων συνδικαλιστών και εργαζομένων καταγγέλλει και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται ιδιαίτερα στη σύλληψη του Fahri Kaya, προέδρου του Συνδικάτου Τουρισμού της Σμύρνης, «συνδικαλιστική οργάνωση με την οποία έχουμε στο παρελθόν συναντηθεί και συνταχθεί στον κοινό αγώνα ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης και των πολέμων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ