Πέμπτη 10 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η κυβέρνηση νομιμοποιεί την καρκινογόνα καύση της ΑΓΕΤ

Από την πρόσφατη κινητοποίηση στον Βόλο
Από την πρόσφατη κινητοποίηση στον Βόλο
Λίγες μόνο μέρες αφότου χιλιάδες κόσμου, με τα σωματεία τους και τους φορείς, διατράνωσαν στο συλλαλητήριο στον Βόλο την κάθετη αντίθεσή τους στην καύση RDF - SRF και πετ κοκ στην ΑΓΕΤ, όπως και στην παραγωγή των καρκινογόνων καυσίμων στον Βόλο και στη Θεσσαλία, η κυβέρνηση συνεχίζει την επιχείρηση αποπροσανατολισμού και εμπαιγμού των λαϊκών οικογενειών του Βόλου με τη συγκρότηση της λεγόμενης «Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου» για την ΑΓΕΤ.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Η Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου συστήνεται από το ΥΠΕΚΑ για να νομιμοποιήσει την καρκινογόνα καύση σκουπιδιών. Αποτελεί κοροϊδία το όλο εγχείρημα, γιατί η όποια επιτροπή και οι όποιοι έλεγχοι θα γίνονται με βάση τα όρια που έχουν καθοριστεί από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις, και τους κατάπτυστους όρους με τους οποίους οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αδειοδοτήσει την ΑΓΕΤ. Ορια και όρους που έχουν θεσπιστεί για την κερδοφορία του κεφαλαίου και της ΑΓΕΤ και καταδικάζουν την πόλη του Βόλου σε αποτεφρωτήρα επικίνδυνων και καρκινογόνων υλικών από όλη την ΕΕ.

Η συγκεκριμένη επιτροπή μόνο κοινωνικό έλεγχο δεν θα εφαρμόζει. Η κυβέρνηση κοροϊδεύει με τον τίτλο, κρύβει ότι κοινωνικός έλεγχος με καπιταλιστική ιδιοκτησία και οικονομία είναι κούφια φράση. Χρησιμοποιεί τον τίτλο για να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στην εφαρμογή των κατάπτυστων αδειοδοτήσεων, της αντιλαϊκής νομοθεσίας και των κατευθύνσεων ΕΕ και κυβερνήσεων στο ζήτημα των σκουπιδιών. Αυτό θα κάνει η συγκεκριμένη επιτροπή, και σε αυτήν την κατεύθυνση η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τους διάφορους "πρόθυμους" φορείς που θα πάρουν μέρος. Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής να συνεχίσουν τον αγώνα. Να μην πέσουν στις παγίδες που στήνει η κυβέρνηση. Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού! Με οργάνωση και ξεσηκωμό μπορούμε να αντεπιτεθούμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ