Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
Και η Παραγουάη μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Μετά τις ΗΠΑ και την Ουρουγουάη, χτες και η Παραγουάη αποφάσισε να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία της στη χώρα.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Παραγουάης Οράσιο Καρτές ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μεταβεί στο Ισραήλ στις 21 ή 22 Μάη, ώστε να παραστεί στα εγκαίνια της νέας πρεσβείας της χώρας του στην Ιερουσαλήμ.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε πέντε μέρες πριν ανοίξει η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, που θα λειτουργήσει προσωρινά στο κτίριο του αμερικανικού προξενείου σε νότια συνοικία της πόλης.

Το ίδιο 24ωρο, αντιδράσεις προκάλεσε εντός και εκτός Ισραήλ η πρόωρη αποφυλάκιση του Γαλλοϊσραηλινού στρατιώτη Ελόρ Αζαριά, που είχε καταδικαστεί σε 18μηνη κάθειρξη επειδή το 2016, σε ηλικία 19 ετών, σκότωσε έναν νεαρό Παλαιστίνιο στη Χεβρώνα, μολονότι εκείνος ήταν τραυματισμένος και πεσμένος στο έδαφος, χωρίς να μπορεί να βλάψει κανέναν.

Πάντως ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, συνεχίζει την περιοδεία του στη Λατινική Αμερική. Στη Βενεζουέλα υπέγραψε συμφωνίες διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς (εκπαίδευση, με υποτροφίες για Παλαιστίνιους φοιτητές, οικονομία, με δημιουργία κοινού ταμείου, εξορυκτική βιομηχανία), ενώ δέχτηκε την αλληλεγγύη της κυβέρνησης της χώρας στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για ελεύθερη και κυρίαρχη πατρίδα. Επόμενοι σταθμοί του Αμπάς είναι η Κούβα και η Χιλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ