Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ

Τη Δευτέρα 14/5 στις 7 μ.μ.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν στις 14 Μάη 2018 την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και βάζοντας νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, τη Δευτέρα 14 Μάη στις 7 μ.μ. ενάντια στην πράξη αναγνώρισης - από τις ΗΠΑ - της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία θα μεταβεί στην παλαιστινιακή πρεσβεία για να εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση της ΕΕΔΥΕ στο μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την πολιτική, οικονομική, στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους και καταδικάζει την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης. Απαιτεί από την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015, και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ