Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διάσωση μεταναστών και προσφύγων

Στο Ηράκλειο βρίσκονται ασφαλείς από χτες οι μετανάστες - πρόσφυγες που εντοπίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας ανοιχτά των Καλών Λιμένων σε αλιευτικό σκάφος, μετά από κλήση για βοήθεια που πραγματοποίησε ένας επιβάτης του, μέσω του 112, διεθνούς αριθμού έκτακτης ανάγκης.

Οι 53 μετανάστες και πρόσφυγες μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις δέχτηκαν τελικά να οδηγηθεί το σκάφος στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου μετά την καταμέτρηση, την παροχή αναγκαίων ειδών και περίθαλψης, διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι διαθέτουν νόμιμα έγγραφα και για το λόγο αυτό επιθυμούσαν να φτάσουν στην Ιταλία. Ολοι τους οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, για ταυτοποίηση και αποτυπώματα. Μεταξύ των προσφύγων - μεταναστών είναι γυναίκες και παιδιά, καθώς και τρεις άνδρες που φέρεται να είναι οι διακινητές. Οσοι διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα θα είναι ελεύθεροι να μετακινηθούν όπου επιθυμούν, ενώ για τους υπόλοιπους θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Εξάλλου, αύξηση στις προσφυγικές ροές από τον Εβρο καταγράφηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον Απρίλη. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.μ καταγράφηκαν στη Θράκη 3.986 μετανάστες και πρόσφυγες που διέσχισαν τα σύνορα, όταν ο αριθμός αυτός το Μάρτη ήταν 1.658. Στους αριθμούς αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα προβλήματα από τις αυξημένες ροές των προηγούμενων ημερών αποτυπώνονται ήδη στα κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας, που πλέον είναι γεμάτα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται στα δύο κέντρα της Θεσσαλονίκης, όπου οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται είναι διπλάσιοι σε αριθμό από αυτόν της χωρητικότητάς τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ