Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την ελληνική εμπλοκή

Από τη συζήτηση που διοργάνωσαν οι ΚΟ Μετάλλου Αττικής
Από τη συζήτηση που διοργάνωσαν οι ΚΟ Μετάλλου Αττικής
Συνεχίζεται το πλατύ άνοιγμα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καλώντας τη νεολαία και τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τη δράση τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Παρασκευή 4 Μάη, εκδήλωση πραγματοποίησαν οι ΚΟ Μετάλλου της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής, με θέμα «Η στάση των κομμουνιστών στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Στην εκδήλωση μίλησε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του ΚΕ του Κόμματος, που αναφέρθηκε στην όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή, η οποία σε συνδυασμό με την τεράστια συγκέντρωση αντιμαχόμενων πολεμικών δυνάμεων, κάνει πιο ορατό τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς. Στην εκδήλωση αναδείχθηκαν οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Σημειώθηκε ότι ο λαός δεν πρέπει να χύσει το αίμα του για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, αλλά να «υπερασπιστεί την πατρίδα με στόχο να γίνει αφέντης στον τόπο του, αναπτύσσοντας τη συνεργασία και τη διεθνιστική αλληλεγγύη με τους γείτονες λαούς».

Η δραστηριότητα των Οργανώσεων του Κόμματος συνεχίζεται με συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες:

Στην Αττική

Αύριο, Τετάρτη:

-- Στις 9.30 π.μ., ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, θα επισκεφτεί το εργοστάσιο Τύπου - Χάρτου ΜΟΡΦΗ, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 10 π.μ., ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί τα δικαστήρια της Ευελπίδων για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας Αττικής καλεί σε συγκέντρωση στο 1ο ΚΑΠΗ (οδός Καλαντζάκου), με ομιλήτρια την Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Κηφισιάς και Ερυθραίας καλούν σε συγκέντρωση στο Ανοιχτό Θέατρο Εργατικών Πολυκατοικιών, με ομιλητή τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα, Τρίτη:

-- Οι ΚΟ Πληροφορικής - Τηλεπικοινωνιών στις 7 μ.μ., στην ΕΔΟΘ, με ομιλητή τον Θανάση Χρηστίδη.

-- Οι ΚΟ Μετάλλου στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, με ομιλητή τον Ντίνο Βαγγέλη, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

-- Η ΚΟ Ενέργειας στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Ανω Πόλης, με ομιλητή τον Αλέξη Γουσόπουλο, μέλος της ΕΠ Κ. Μακεδονίας.

Αύριο, Τετάρτη:

-- Η ΚΟΒ Πεύκων καλεί στις 7 μ.μ. σε σύσκεψη στα γραφεία της, με ομιλητές τον Κώστα Μπαρούτα, μέλος της ΤΕ Β/Δ Συνοικιών Θεσσαλονίκης, και τον Γιάννη Ζιώγα, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Η ΚΟ Φαρμάκου καλεί στις 7 μ.μ. στην ΕΔΟΘ, με ομιλητή τον Στράτο Κουρτζανίδη, μέλος της ΕΠ.

-- Η ΚΟ Ιματισμού καλεί στις 7 μ.μ. στο ΕΚΘ, με ομιλητή τον Κυριαζή Ευαγγελίδη, μέλος της ΤΕ Βιομηχανίας.

Το Σάββατο 12 Μάη:

Η ΚΟ Τροφίμων - Ποτών καλεί στις 6.30 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων, με ομιλητή τον Χάρη Κυριαζίδη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Βιομηχανίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσκέψεις - συγκεντρώσεις για τις εξελίξεις και τις θέσεις του Κόμματος (5/5/2018)
Καθημερινή δράση με συγκεντρώσεις και περιοδείες (31/3/2018)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ (24/3/2018)
Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις (24/11/2017)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (14/6/2017)
Συγκέντρωση απόψε στο πάρκο Δηλαβέρη (10/7/2015)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org