Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η κατάσταση στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας απαιτεί άμεσα μέτρα

Κοινό κείμενο υπογράφουν πάνω από 350 φοιτητές των όμορων σχολών

Ζητώντας να δοθεί άμεση λύση, περισσότεροι από 350 φοιτητές της Νομικής Σχολής και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΟΠΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) υπογράφουν κείμενο, με το οποίο διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της Νομικής.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

«Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για ανοχή και συμβιβασμό με την κατάσταση που βλέπουμε κάθε μέρα μπροστά στη σχολή μας: Εμποροι ναρκωτικών σουλατσάρουν ανεμπόδιστα, τοξικοεξαρτημένοι "σβήνουν" μέρα με τη μέρα από τη χρήση μπροστά στα μάτια μας.

Οι φοιτητές των σχολών Νομικής και Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, ζητάμε:

  • Κυβέρνηση, δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής και κάθε αρμόδιος φορέας του κράτους να πάρουν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση του πάρκου Μασσαλίας και την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών που γίνεται στο πάρκο.
  • Ενίσχυση των "στεγνών" προγραμμάτων απεξάρτησης και επανένταξης. Η θέση των χρηστών δεν είναι στη φυλακή αλλά στα προγράμματα απεξάρτησης.
  • Να επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές στους εμπόρους ναρκωτικών.
  • Δημιουργία πανελλαδικού δημόσιου φορέα με αποκλειστικά δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών.
  • Φωτισμός στους αύλειους και εξωτερικούς χώρους της σχολής.
  • Ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού φύλαξης της σχολής, χωρίς security και εργολαβίες, με ευθύνη του κράτους.
  • Δημιουργία ειδικευμένου στις υποθέσεις ναρκωτικών σώματος δικαστών».

Σημειώνεται πως το παραπάνω κείμενο υιοθέτησε στην πρόσφατη συνέλευσή του και ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών, που ανήκει στην ΟΠΕ του ΕΚΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ