Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
«Χάλκινη» διάκριση για την Πρεβολαράκη

Μια ακόμα επιτυχία για την ίδια και την ελληνική πάλη σημείωσε η Μαρία Πρεβολαράκη, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης ανδρών - γυναικών, που έγινε στη Ρωσία. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που η Ελληνίδα αθλήτρια ανεβαίνει στο ευρωπαϊκό βάθρο, αφού είχε αναδειχθεί 3η και κατά την περσινή διοργάνωση. Παράλληλα, με το νέο μετάλλιο η Μ. Πρεβολαράκη έφτασε τα έξι συνολικά σε μεγάλες διοργανώσεις, ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τον Μπάμπη Χολίδη, που είχε στη καριέρα του 5 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Στον μικρό τελικό της κατηγορίας των 53 κιλών η Πρεβολαράκη αντιμετώπισε την Τουρκάλα Εργκέ, την οποία μετά από συναρπαστικό αγώνα νίκησε με 7-5, κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία. Νωρίτερα είχε δώσει τη μάχη του ημιτελικού κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Βανέσα Καλαντίσκαγια από τη Λευκορωσία, το εμπόδιο της οποίας, όπως και πέρυσι πάλι στον ημιτελικό, δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, λίγες ώρες μετά τη νέα επιτυχία της, η Πρεβολαράκη τόνισε ότι ήθελε κάτι παραπάνω από το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό, ενώ ευχήθηκε να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ