Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή στις 20 Μάη

Ημερίδα με θέμα «Μόρφωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες» διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων Περιφέρειας Αττικής, την Κυριακή 20 Μάη, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ΟΤΕ (Γ' Σεπτεμβρίου 110, στην πλατεία Βικτωρίας), στις 10 π.μ.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν γονείς, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό προσωπικό, για να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία.

Στο κάλεσμά της προς τους γονείς, επισημαίνει ότι «η υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης έχει σοβαρή επίπτωση στη μόρφωση των παιδιών μας. Αυτό πολλαπλασιάζεται για τους μαθητές με ειδικές ανάγκες, έχοντας κάνει την Ειδική Αγωγή να είναι ο "φτωχός συγγενής" του εκπαιδευτικού συστήματος. Ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, στη μεταφορά των μαθητών, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, με εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς αναπληρωτές, που εναλλάσσονται κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα, μέχρι να εξοικειωθεί το παιδί, να φεύγουν και να έρχεται κάποιος άλλος.

Η πλειοψηφία αυτών των δομών (ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικά Γυμνάσια, ειδικά Λύκεια, ΕΕΕΕΚ, Τμήματα Ενταξης) λειτουργούν σε απαράδεκτους, εντελώς ακατάλληλους και επικίνδυνους χώρους, που δεν έχουν καν αίθουσες και στεγάζονται σε "πρώην αποθήκες" σε γωνιές από αίθουσες τελετών, διαδρόμους κ.α.».

Η Ομοσπονδία καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους να ενημερώσουν το σύνολο των γονέων και να παραβρεθούν στη συζήτηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ