Πέμπτη 3 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Την Κυριακή ο 5ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης

Την Κυριακή 6 Μάη στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο 5ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης, αφιερωμένος στη μνήμη του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, που οργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Ο φετινός Αγώνας Δρόμου έχει σύνθημα: «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ενάντια στους πολέμους και το σύστημα που τους γεννά. Κανείς εφησυχασμός - κανένας εφησυχασμένος!».

Ο 5ος Αγώνας Δρόμου γίνεται με τη στήριξη του ΕΑΣ - ΣΕΓΑΣ, της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), της Ενωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ) κι άλλων αθλητικών φορέων, κοινοτήτων απεξάρτησης όπως το ΚΕΘΕΑ, μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι δρομείς θα κινηθούν στο πλακόστρωτο της παραλίας μέχρι τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια, μέσω της Λεωφόρου Νίκης, θα καταλήξουν στην κεντρική πύλη του λιμανιού. Η συνολική απόσταση είναι 5.000 μέτρα. Θα υπάρχει και εναλλακτική (μικρότερη) διαδρομή από τον Λευκό Πύργο έως την κεντρική πύλη του λιμανιού, μήκους ενάμισι χιλιομέτρου. Ολοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν στην εκκίνηση αναμνηστικό καπελάκι και κατά τον τερματισμό τους αναμνηστικό δίπλωμα.

Στη συνέντευξη Τύπου της ΕΔΥΕΘ, που πραγματοποιήθηκε χτες, εισηγητικά ο Ν. Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, και ο Μπ. Βέλλης, Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, αναφέρθηκαν στην επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στις ευθύνες της κυβέρνησης, που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και κλιμακώνει την τρομοκρατία σε βάρος του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Κάλεσαν σε αγωνιστική επαγρύπνηση και απαίτησαν να κλείσει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο που εδρεύσει στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη, να κλείσουν οι ξένες βάσεις, να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από τις αποστολές στο εξωτερικό.

Ο Τ. Τομπούλης, πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, και ο Π. Δημαρχόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΜ, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για την ειρήνη και τη στήριξή τους στη δράση της ΕΔΥΕΘ, και κάλεσαν σε συμμετοχή επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, συνολικά τη νεολαία.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΕΔΥΕΘ το επόμενο διάστημα

Παράλληλα, στη συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της ΕΔΥΕΘ για το επόμενο διάστημα:

-- Κυριακή 13 Μάη: Πορεία Ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο Νταλίπη στην Καλαμαριάς και με ενδιάμεση στάση στο Γ' Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

-- Κυριακή 20 Μάη: Στις 11 π.μ., εκδήλωση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο στη Νέα Σάντα του Κιλκίς. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10 π.μ., από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

-- Τρίτη 22 Μάη: Στις 12 μ., κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου.

-- Κυριακή 3 Ιούνη: Στις 11 π.μ. στον Λαγκαδά, εκδήλωση για το πεδίο βολής Ασκού - Προφήτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ