Πέμπτη 3 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Συγκέντρωση στην Κοκκινιά των αγώνων

Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ οργανώνει μεγάλη συγκέντρωση το Σάββατο 5 Μάη στην πλατεία Κουμπάκη στη Νίκαια, με σύνθημα: «Η νεολαία με το ΚΚΕ. Ενάντια στο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίση, πολέμους».

Επιλέγουμε στην πόλη της Κοκκινιάς να πραγματοποιηθεί μια συγκέντρωση αντάξια της Ιστορίας του Κόμματός μας. Η επιλογή της Κοκκινιάς δεν είναι τυχαία. Οχι επειδή στις άλλες εργατογειτονιές του Πειραιά δεν έχουν αναπτυχθεί αγώνες που να φέρουν την υπογραφή των κομμουνιστών. Αλλά στην Κοκκινιά συμπυκνώνονται πολλές από τις στιγμές της 100χρονης πορείας του Κόμματος.

Είναι γειτονιά που δέχτηκε μεγάλο αριθμό προσφύγων, που υπήρξαν αντικείμενο εκμετάλλευσης από το κεφάλαιο, αλλά και θύματα ρατσιστικών επιθέσεων. Η γειτονιά που το Κόμμα έστησε Οργανώσεις. Η περιοχή που σημαδεύτηκε από σκληρούς ταξικούς αγώνες, όπως οι σκληρές συγκρούσεις με την εργοδοσία και το κράτος της το Μάη του '36, στον απόηχο των γεγονότων της Θεσσαλονίκης. Η Νίκαια της ανάπτυξης του ΕΑΜικού κινήματος, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της ΟΠΛΑ. Η Κοκκινιά με τη Μάχη του Μάρτη του '44, αλλά και το Μπλόκο του Αυγούστου του '44. Η περιοχή με τους αγώνες στα μετεμφυλιακά χρόνια, τη δράση στη δικτατορία και το στήσιμο εκ νέου Οργανώσεων του ΚΚΕ, αλλά και της ΚΝΕ, των σύγχρονων αγώνων. Η εργατούπολη που είναι προπύργιο του αγώνα, κάστρο του ΚΚΕ.

Επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ


Σήμερα που είναι ξεκάθαρο ότι η επόμενη μέρα από τα μνημόνια σημαίνει παραμονή όλων των μνημονιακών νόμων, αλλά και νέες μεταρρυθμίσεις, όπως λένε τα κυβερνητικά στελέχη. Σήμερα που η ζωή και η πείρα της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δείχνουν ότι η «δίκαιη ανάπτυξη» σημαίνει κέρδη και φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και ανεργία, φτώχεια, διάλυση εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους. Σήμερα η ανάγκη για συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι πιο έντονη. Ο μονόδρομος του καπιταλισμού, είτε όπως τον υπερασπίζεται και τον υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε όπως τον υπερασπίζεται και τον υπηρετεί η ΝΔ ή τα άλλα αστικά κόμματα, σημαίνει συσσώρευση δεινών και τίποτα άλλο. Καμία αυταπάτη για φιλολαϊκή εξέλιξη, όσο στο τιμόνι είναι τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό, «δεξιό» ή «αριστερό».

Σήμερα που οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε κράτη και μονοπωλιακούς ομίλους οξύνονται. Που το όραμα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης μπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με μεγάλους κινδύνους. Σήμερα που υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σήμερα απαιτείται πιο αποφασιστικά συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Για να παλεύει ο λαός μας για τα δικά του συμφέροντα και όχι να είναι το θύμα των σχεδιασμών του κεφαλαίου.


Ολες οι δυνάμεις στη μάχη, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ενάντια στο σύστημα που γεννά κρίσεις, φτώχεια, πολέμους.

Η νεολαία από τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δίνει το δικό της «παρών»

Καλούμε ειδικά τη νεολαία, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να ακούσει τι της λέει σήμερα το ΚΚΕ, πώς απαντά στις αγωνίες και στα προβλήματά της, ποια είναι η διέξοδος. Δεν είναι απλοϊκές οι απαντήσεις που δίνει το ΚΚΕ, δεν είναι χωρίς θυσίες η πρόταση διεξόδου. Είναι όμως απαντήσεις που αποτελούν απόσταγμα της 100χρονης πείρας του ΚΚΕ, των αγώνων και των θυσιών, που το έχουν δικαιώσει πλατιά στη συνείδηση του λαού μας ως μια δύναμη που αντιστέκεται, που επιβεβαιώνεται, που μάχεται.

Καλούμε τον κόσμο που όλο το προηγούμενο διάστημα έχει συναντηθεί με το ΚΚΕ σε κινητοποιήσεις, στις πύλες των εργοστασίων, στο λιμάνι, στα μαγαζιά, στις γειτονιές, στους χώρους εκπαίδευσης, στα νοσοκομεία, να δώσει το «παρών» στη μεγάλη συγκέντρωση στην Κοκκινιά.

Σε αυτήν την υπόθεση όλες οι ΚΟΒ του Πειραιά κάνουν υπόθεσή τους την επιτυχία της συγκέντρωσης: Τη μαζικότητά της, την έντονη παρουσία νεότερων ηλικιών. Κάθε κομματικό μέλος αξιοποιεί τις ώρες που μένουν για την επιτυχία της συγκέντρωσης, με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι.

Ζήτω τα 100 χρόνια του ΚΚΕ!


Του
Βαγγέλη ΜΑΡΟΥΠΑ*
*Ο Βαγγέλης Μαρούπας είναι μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2023-03-14 00:00:00.0)
Πλούσια αγωνιστική παράδοση και δεσμοί αίματος με το Κόμμα(2023-03-04 00:00:00.0)
Με μαχητική αισιοδοξία η ΚΝΕ μπροστά στο Συνέδριό της(2023-02-04 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ(2018-09-14 00:00:00.0)
Τίμησαν τους εκτελεσθέντες του ματωμένου Αυγούστου του 1944(2018-09-12 00:00:00.0)
Για τις εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ(2018-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ