Σάββατο 28 Απρίλη 2018 - Κυριακή 29 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να δυναμώσει η πάλη ενάντια σε κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων

Την προκλητική ενέργεια της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης της Τουρκίας, κατά τη συνεδρίαση, την Πέμπτη 26/4, της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ - Τουρκίας, στο Ευρωκοινοβούλιο, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας του τουρκικού κράτους κατά την παρουσίαση της εισήγησής του πρόβαλε σε διαφάνειες χάρτες που εμφάνιζαν ελληνικά νησιά, βραχονησίδες, καθώς και την ΑΟΖ της Κύπρου ως τουρκική επικράτεια, ενώ η τουρκική αντιπροσωπεία προέβη σε απαράδεκτες δηλώσεις αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, συνόρων και διεθνών συμβάσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη συνεδρίαση όχι μόνο δεν κατήγγειλαν τις παραπάνω προκλήσεις των Τούρκων αξιωματούχων αλλά αναπαρήγαγαν για άλλη μια φορά τη λογική των "ίσων αποστάσεων", εκθέτοντας όσους, ανάμεσά τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζουν να καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την ανάθεση της ασφάλειας της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Απαιτείται επαγρύπνηση, δυνάμωμα της πάλης του λαού ενάντια σε κάθε επιδίωξη αλλαγής συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ