Παρασκευή 27 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Καταγγελίες για ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης

Επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης στην Γκορυτσά Ασπροπύργου έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με καταγγελία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, την περασμένη Δευτέρα «ομάδα 5 - 6 ατόμων επιτέθηκε με πέτρες στο σπίτι του Μοχάμεντ Λατίφ, ενός από τα πρώτα θύματα των επιθέσεων, παλιότερα. Φώναζαν "ακόμη εδώ είσαι;" και έβριζαν χυδαία. Αποχώρησαν μόνο όταν ήρθε στο σπίτι ο εργοδότης του, τον οποίο ειδοποίησε ο Λατίφ. Ο ίδιος τον συμβούλευσε να μη βγει έξω διότι κινδύνευε, όπως του είπε.

Στις 27 Φλεβάρη είχε προηγηθεί επίθεση ομάδας 10 - 12 ατόμων στο σπίτι του Ναφίζ και του Βαρίς. Οι φασίστες φόραγαν όλοι κουκούλες. Αφού πέταξαν πέτρες, εισέβαλαν στην αυλή και χτυπούσαν την πόρτα για να τη σπάσουν. Φώναζαν και έβριζαν διαρκώς. Οι μετανάστες έφυγαν από την πίσω έξοδο προς τα χωράφια. Τους καταδίωξαν για 10 λεπτά περίπου χωρίς να μπορέσουν να τους εντοπίσουν.

Μετά και τις συλλήψεις των ρατσιστών τον περασμένο Ιούνη, ανάμεσα στους οποίους υπήρξε και ένα μέλος της Χρυσής Αυγής Ασπροπύργου, έχουν γίνει αναγνωρίσεις τουλάχιστον πέντε από τους δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων. Η φασιστική ομάδα έχει βάλει στο στόχαστρό της τους μετανάστες, οι οποίοι έκαναν τις καταγγελίες. Ωστόσο, δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η δίκη των φασιστών, αφού η εισαγγελία δεν έχει ολοκληρώσει την σύνταξη της σχετικής δικογραφίας».

Εξάλλου, άγνωστα άτομα επιχείρησαν προχτές το βράδυ να βάλουν φωτιά στην πόρτα του Στεκιού Μεταναστών στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δεν μπόρεσαν να κάνουν ζημιά, αφού ο εμπρηστικός μηχανισμός ήταν υποτυπώδης. Είχαν προηγηθεί απειλές της «Κρυπτείας» στο Στέκι αλλά και άλλους χώρους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org