Πέμπτη 26 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Απήργησαν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα
Απεργία και κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, όπου πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με συνθήματα ενάντια στην απαξίωση και την πώληση της επιχείρησης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας με δικό του διακριτό μπλοκ, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Το «παρών» έδωσε και ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας, εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος στους αγώνες των εργαζομένων.

Στο υπουργείο Οικονομικών αντιπροσωπεία των εργαζομένων, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, συναντήθηκε με τον Σπύρο Παπακωνσταντίνου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού. Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Κ. Στεργίου κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει ξεκάθαρα τι θα κάνει με τη ΛΑΡΚΟ, για να πάρει την απάντηση ότι «είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά»... Ακόμα, φάνηκε ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση και όσους στηρίζουν την πολιτική της να κάνει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, καλλιεργώντας το δίλημμα ή δεν ιδιωτικοποιείται η επιχείρηση και κλείνει, εξαιτίας του προστίμου των 165 εκατ. ευρώ που πρέπει να πληρώσει μέχρι τις 30/5 και το οποίο έχει επιβάλλει η ΕΕ, ή ιδιωτικοποιείται και συνεχίζει να λειτουργεί.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε τους σχεδιασμούς και τις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην ιδιωτικοποίηση και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνα για την προοπτική της δημιουργίας Ενιαίου Κρατικού Φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας, με κριτήριο της παραγωγής την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org