Πέμπτη 26 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πλήθος νέων Μαθητικών Φεστιβάλ τις επόμενες μέρες

ΛΑΜΙΑ
ΛΑΜΙΑ
Αλλο ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας, που θα ακουστεί μέσα από πολλές μαθητικές γιορτές σε όλη την Ελλάδα το σύνθημα: «Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε τον κόσμο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία... Είναι δικαιοσύνη!» (Μ. Θερβάντες)

Αναλυτικά τα προγραμματισμένα για αυτές τις μέρες Φεστιβάλ έχουν ως εξής:

  • Την Παρασκευή 27 Απρίλη: Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (Κονταξοπούλειο Πάρκο), Κατερίνη (πεζόδρομος), Καλαμάτα, Χίος.
  • Διήμερο Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Απρίλη: Καβάλα (πάρκο Φαλήρου).
  • Την Σάββατο 28 Απρίλη: Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), Γαλάτσι (πάρκο Λυσίου), Ελευσίνα, Ιλιον (πλατεία Ελευθερίας), Νέο Ηράκλειο (θεατράκι ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου), Καλαμαριά (πεζόδρομος), Εύοσμος (πλατεία), Θέρμη (πλατεία), Σέρρες (Νομαρχία Σερρών), Χαλκιδική (πλατεία Μουδανιών), Νότια Πάτρα (12ο Γυμνάσιο), Αίγιο (Ψηλά Αλώνια), Αργοστόλι Κεφαλονιάς, Κέρκυρα, Βόλος (Παραλία, Θόλος), Καρδίτσα, Λάρισα (πλατεία Λαμπρούλη - Φρούριο), Λαμία (4ο Γυμνάσιο Λαμίας), Χαλκίδα (2ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας), Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας), Γρεβενά (Κλειστό Γυμναστήριο Γρεβενών), Δράμα (κεντρική πλατεία), Ικαρία (Εύδηλος), Μυτιλήνη (κεντρικά Λύκεια), Ρόδος.
  • Διήμερα Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Απρίλη: Καλλιθέα (σχολείο «Ν. Μπελογιάννης» την πρώτη μέρα, πλατεία Δαβάκη τη δεύτερη), Λήμνος, Τήνος.
  • Την Κυριακή 29 Απρίλη: Πύργος, Ληξούρι Κεφαλονιάς, Κως, Μανταμάδος Λέσβου.
  • Διήμερο Κυριακή 29 και Δευτέρα 30 Απρίλη: Ξάνθη (πάρκο Μ. Αλεξάνδρου).
Πετυχημένα αθλητικά τουρνουά

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των Φεστιβάλ που θα γίνουν, οι μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ αναπτύσσουν πολύμορφη δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, σε πολλές περιπτώσεις, αθλητικά τουρνουά.

Oι Οργανώσεις του Μαθητικού Τομέα Ηρακλείου της ΚΝΕ, παλεύοντας τον στόχο τους να φτάσει το σύνθημα των Μαθητικών Φεστιβάλ σε κάθε σχολείο, γειτονιά, να συζητηθεί σε κάθε παρέα, διοργάνωσαν τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 στο γήπεδο Μαρτινέγκο «Νίκος Καζατζάκης», με σύνθημα: «Βάλε γκολ στον αθλητισμό - εμπόρευμα. Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους, όχι εμπόρευμα για λίγους». Την περασμένη Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η β' φάση του τουρνουά, το οποίο είχε ξεκινήσει στα τέλη Απρίλη. Εγινε συζήτηση με τον αθλητικογράφο Μανώλη Δανδουλάκη, όπου προβλήθηκαν τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δράσης στο ποδόσφαιρο, στον αθλητισμό συνολικότερα και αναδείχτηκε η ανάγκη για δωρεάν πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις, αναλύθηκε η πρόταση του ΚΚΕ για τον αθλητισμό.

Αντίστοιχα, τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 διοργάνωσε και η Τομεακή Οργάνωση Μαγνησίας της ΚΝΕ με σύνθημα «Mε τον αγώνα σου ρίξε σουτ σε ρατσισμό, φασισμό, πόλεμο!», μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ενδιαφέρουσας συζήτησης για τις εξελίξεις με τον πόλεμο στη Συρία. Το τουρνουά άνοιξε με παρέμβαση του Γ. Παπακώστα, μέλους του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, και ακολούθησαν οι αγώνες, με νικήτρια να αναδεικνύεται η ποδοσφαιρική ομάδα μαθητών της Νίκης Βόλου, που θα βραβευτεί στο Μαθητικό Φεστιβάλ το ερχόμενο Σάββατο. Στο τέλος του τουρνουά δόθηκε στους συμμετέχοντες ως ειδικό αναμνηστικό μια ανατύπωση της αναγγελίας του αγώνα Νίκης Βόλου και Ολυμπιακού Βόλου που έγινε το Δεκέμβρη του '45, με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για τους διωκόμενους κομμουνιστές και αγωνιστές και τις οικογένειές τους.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Η Τομεακή Οργάνωση Φθιώτιδας της ΚΝΕ διοργάνωσε τουρνουά μπάσκετ 3on3 στη Λαμία, με σύνθημα: «Βάζουμε καλάθι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά». Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Τομεακού Συμβουλίου Φθιώτιδας η Δήμητρα Γεροκούδη, που χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «μέσα και από τη διοργάνωση του τουρνουά, θέλουμε να καλέσουμε όλους τους νέους να παλέψουν μαζί μας ενάντια σε καθετί που "ναρκώνει" τη συνείδηση και το μυαλό». Οι νικήτριες ομάδες θα βραβευθούν στο Μαθητικό Φεστιβάλ, μεθαύριο Σάββατο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ