Πέμπτη 26 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Με διαφωνίες η πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα

Στη σκιά του τεταμένου κλίματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και του φόβου για νέα έκτροπα, έγινε χτες η πρώτη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων του τελικού Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις 12 Μάη στο ΟΑΚΑ. Συμμετείχαν η ΕΠΟ ως διοργανώτρια του θεσμού, οι δύο ΠΑΕ και οι αστυνομικές αρχές, με σκοπό να γίνουν οι πρώτες συζητήσεις για το τελικό σχέδιο ασφαλείας του αγώνα.

Ο τελικός αποτελεί αντικειμενικά ένα από τα σημαντικότερα τεστ απέναντι σε FIFA και UEFA και την επικείμενη απόφασή τους για αποκλεισμό ή μη του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις πανευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις. Τα όσα συνέβησαν στον αντίστοιχο περσινό τελικό μεταξύ των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών παρά τα μέτρα ασφαλείας, αναμένεται να αποτελέσουν τον «μπούσουλα» για τα φετινά σχέδια. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε νέα σύσκεψη (ή συσκέψεις) τις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν από πλευράς ΕΠΟ για το περιεχόμενο των συζητήσεων, η αστυνομία πρότεινε να δοθούν από 13.000 εισιτήρια στην κάθε ΠΑΕ, 4.000 στην ΕΠΟ, το άνω διάζωμα να διατεθεί σε μία μόνο ΠΑΕ και να γίνουν έργα βελτίωσης στο ΟΑΚΑ, με βασικούς άξονες το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και τον διαχωρισμό των οπαδών. Η ΕΠΟ και οι δύο ΠΑΕ ζήτησαν την αύξηση του αριθμού των εισιτηρίων για τις ομάδες, καθώς και για το σχέδιο φιλοξενίας θεατών στο άνω διάζωμα, με την αστυνομία να επιφυλάσσεται για τις απαντήσεις. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία, η αστυνομία θα έχει τον έλεγχο του χώρου των αποδυτηρίων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org