Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Κινητοποίηση για επιτυχόντες και μη προσληφθέντες στα νοσοκομεία

Κινητοποίηση στην έδρα της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ΠΝΛ) οργάνωσε χτες το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τους επιτυχόντες με 8μηνες συμβάσεις για καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη, στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2017 για τα δυο νοσοκομεία της πόλης, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί ακόμα.

Εκπρόσωποι του ΕΚΛ και των επιτυχόντων συναντήθηκαν με τον υποδιοικητή τη 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και με την υποδιοικήτρια του ΠΝΛ. Εξέφρασαν την καταδίκη τους στον εμπαιγμό που υφίστανται επί 15 μήνες τώρα και απαίτησαν να παρέμβουν άμεσα στην κυβέρνηση, για να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να γίνει άμεσα η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων και μάλιστα με συμβάσεις πλήρους και σταθερής εργασίας. Εδωσαν προθεσμία στους διοικητές μέχρι τις 3/5, οπότε και θα ξαναγίνει συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στο ΠΝΛ.

Να σημειώσουμε ότι στις 16/4, στη συνάντηση που είχαν μαζί της εκπρόσωποι του ΕΚΛ και των επιτυχόντων, η διοίκηση των δυο νοσοκομείων διαβεβαίωνε ότι βγήκε απόφαση υπέρ της προσφυγής της για ανάκληση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων με τα οποία η εταιρεία που είχε το έργο της καθαριότητας, ζητούσε να μην προχωρήσει η πρόσληψη των 132 επιτυχόντων. Διαβεβαίωνε, επίσης, ότι αναμενόταν η δικαστική απόφαση να καθαρογραφεί και να επιδοθεί στα χέρια της σύντομα για να προχωρήσει η πρόσληψή τους. Ομως, σύμφωνα με την πληροφόρηση που έδωσε το διοικητικό Εφετείο Λάρισας στο ΕΚΛ, θετική απόφαση δεν υπήρχε τη Δευτέρα και, μάλιστα, αυτή που εκδόθηκε την Τετάρτη ήταν απορριπτική...

Για όλα τα παραπάνω το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ