Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Στις 16 Μάη ψηφίζουμε «Πανσπουδαστική ΚΣ»!

Στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, αντίστασης, διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών των φοιτητών - σπουδαστών

Στις 16 Μάη, μέρα φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές σε όλα τα τμήματα της χώρας έχουν την ευκαιρία με την ψήφο τους να στείλουν μήνυμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Ενάντια στα μνημόνια που δεν έχουν τέλος για τη νεολαία και για τα δικαιώματά της, ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Σε όλη την Ελλάδα συγκροτούνται τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», στα οποία συμμετέχουν χιλιάδες αγωνιστές φοιτητές, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της πάλης στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, στη μάχη για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, στην ενίσχυση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Την ευκαιρία δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη.

Στις 16 Μάη ψηφίζουμε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ»:

Γιατί οι σύλλογοί μας και τα διοικητικά τους συμβούλια θέλουμε να είναι στηρίγματα των φοιτητών και των σπουδαστών και όχι διακοσμητικά όργανα για παράγοντες. Για να συζητάμε όλοι μαζί τα προβλήματα, να τα παλεύουμε. Θέλουμε οι σύλλογοι να είναι αποκούμπι για κάθε φοιτητή με πλούσια αγωνιστική αλλά και πολιτιστική, αθλητική, μορφωτική δραστηριότητα. Οι σύλλογοί μας μπορούν να γίνουν όπλα στα χέρια των φοιτητών στον «πόλεμο» που έχουν κηρύξει στα δικαιώματά μας η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο.

Γιατί οι φοιτητές και οι σπουδαστές έχουμε μία τεράστια δύναμη που δεν την έχουμε ακόμα δοκιμάσει. Κι αυτή είναι ο οργανωμένος αγώνας για να μορφωνόμαστε όλοι, ολόπλευρα και δωρεάν. Για να δουλεύουμε όλοι στο αντικείμενο που σπουδάσαμε, με σύγχρονα δικαιώματα. Αυτός ο αγώνας μπορεί να γίνει αποτελεσματικός αν ενωθούμε μαζί με τους εργαζόμενους που παλεύουν κι αυτοί για τον ίδιο σκοπό. Εχουμε κοινό αντίπαλο, που μπορούμε να του κάνουμε τη ζωή δύσκολη, να τον νικήσουμε!

Γιατί θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, το πτυχίο μας να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά, φοιτητική μέριμνα δωρεάν για όλους. Λέμε «ως εδώ!» στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε τις σπουδές μας, να ζούμε στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, να είμαστε η γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη, για να κερδίζουν οι λίγοι.

Λέμε ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εκτυλίσσεται στη Συρία και συμμετέχει η Ελλάδα με τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όλων των δυνάμεων του συστήματος. Ο πόλεμος δεν είναι σίριαλ για να τον παρακολουθούμε σαν θεατές, ούτε είμαστε γλάστρες (ή όπως το λένε πιο κομψά οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ: «Δεν μπορεί ο σύλλογος να τοποθετείται για τον πόλεμο»). Δεν δεχόμαστε να δίνεται γη και νερό στους φονιάδες του ΝΑΤΟ, να κόβεται η κρατική χρηματοδότηση στην Παιδεία για να δίνονται χρήματα στους πυραύλους και τα αεροπλάνα των δολοφόνων. Το ΝΑΤΟ μας δημιουργεί ανησυχία και όχι ασφάλεια. Θέλουμε οι λαοί της περιοχής να ζουν αδελφωμένοι, ειρηνικά, με συνεργασία απαλλαγμένοι από πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Για να απαντήσουμε στην τρομοκρατία και την καταστολή που η κυβέρνηση ενισχύει απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί. Εστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν συμφοιτητές μας που διαδήλωναν ενάντια στον πόλεμο, κατασκευάζει ανυπόστατες κατηγορίες στους δύο συμφοιτητές μας και τους σέρνει στα δικαστήρια γιατί πάλευαν ενάντια στον πόλεμο, έστειλε τα ΜΑΤ στους συμφοιτητές μας που διεκδικούσαν σίτιση και μετεγγραφές.

Γιατί το θυμό μας απέναντι στην κυβέρνηση δεν τον χαρίζουμε στη ΝΔ και την παράταξή της, τη ΔΑΠ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ. Παλιές και νέες κυβερνήσεις έχουν αποδείξει ότι κινούνται με την ίδια πυξίδα. Δεν θα γελάει στις πλάτες μας η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, ότι μας έχει του χεριού του.

Γιατί οι φασίστες στις σχολές μας πρέπει να έχουν τη θέση που έχουν και στην κοινωνία: Στο περιθώριο! Αντίθετα, οι παρατάξεις της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ τους βάζουν μέχρι και στα ψηφοδέλτιά τους, όπως συμβαίνει σε πολλές σχολές.

Γιατί μας εξοργίζουν όσοι φορτώνουν στις πλάτες όλων των φοιτητών τη ρεμούλα και τη σαπίλα των γιάπηδων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ. Εμείς που προσπαθούμε να σπουδάσουμε ξεπερνώντας ένα σωρό εμπόδια, πολλοί δουλεύοντας παράλληλα, που έχουμε όνειρα για το αύριο και διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή, δεν δεχόμαστε να μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που στήνουν καριέρες στις πλάτες των φοιτητών.

Γιατί η «αποχή» βολεύει και δεν ενοχλεί όσους «ενοχλούν» τις ζωές μας. Η αηδία και η αποστροφή απέναντι στις κυβερνήσεις και στα κόμματα που κλέβουν το παρόν και το μέλλον μας, μπορεί να γίνει δύναμη μόνο αν συναντηθεί με τον οργανωμένο αγώνα για να διεκδικήσουμε τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει.

Γιατί πρέπει να κάνουμε τη διαφορά σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές κι αυτό σημαίνει ακόμα περισσότεροι φοιτητές και σπουδαστές να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους και με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ»!


Μυρτώ ΚΑΛΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλος του Γραφείου του ΠΣ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, φοιτήτρια Ψυχολογίας ΕΚΠΑ


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org