Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)

Ενα συγκινητικό αντάμωμα Ελλήνων πολιτικών προσφύγων από τις Λαϊκές Δημοκρατίες ήταν η εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Μια εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 χρόνων του Κόμματος, που φώτισε μια ιδιαίτερη και ηρωική σελίδα της Ιστορίας του.

Ανέδειξε την προσπάθεια των σοσιαλιστικών χωρών, οι οποίες αγκάλιασαν τους μαχητές του ΔΣΕ μετά τη λήξη του αγώνα του, τους έδωσε τη δυνατότητα να μορφωθούν, να δουλέψουν, να έχουν πλήρη δικαιώματα, αποδεικνύοντας στην πράξη το ανώτερο ανθρωπιστικό περιεχόμενο του σοσιαλισμού, το μεγαλείο ενός ανώτερου κοινωνικού συστήματος. Φώτισε όμως και τον αγώνα των ίδιων των προσφύγων, που μετά την υποχώρηση ρίχτηκαν σε μια νέα μάχη, συμβάλλοντας στη σοσιαλιστική οικοδόμηση, αλλά και κρατώντας άσβεστο τον πόθο του επαναπατρισμού.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολούθησαν η θεατρική παράσταση με τίτλο «Με τη σκέψη στην πατρίδα» και η συναυλία με το συγκρότημα «Μπουζούκι» των πολιτικών προσφύγων της Τασκένδης.

Επίσης, στο προαύλιο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό είχε στηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση, που αποτύπωνε πλευρές της ζωής στην πολιτική προσφυγιά. Παράλληλα, διακινούνταν το βιβλίο «Η ζωή στην πολιτική προσφυγιά» από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», όπου περιλαμβάνονται τα υλικά του διήμερου πολιτικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε τον περασμένο Δεκέμβρη η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας και το οποίο ήταν αφιερωμένο στη ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στην ΕΣΣΔ και στις Λαϊκές Δημοκρατίες.

Στο σημερινό 4σέλιδο «Κομματική Ζωή & Δράση» περιλαμβάνονται η ομιλία του Δ.Κουτσούμπα και ρεπορτάζ από την έκθεση και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org