Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΥΝ
Πετυχημένη και μαζική η εκλογοαπολογιστική ΓΣ

Στιγμιότυπο από τη μαζική τριετή εκλογοαπολογιστική ΓΣ
Στιγμιότυπο από τη μαζική τριετή εκλογοαπολογιστική ΓΣ
Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή ολοκληρώθηκε η τρίχρονη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) που έγινε το περασμένο Σάββατο, με κεντρικό σύνθημα «Ναι στη ζωή και τον αγώνα, όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

Στις διαδικασίες της Συνέλευσης συμμετείχαν αντιπρόσωποι 22 Παραρτημάτων από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και 37 αντιπρόσωποι από τα 7 νέα Παραρτήματα που ιδρύθηκαν, ενώ 3 ακόμη βρίσκονται σε διαδικασία ίδρυσης. Τις εργασίες της Συνέλευσης απασχόλησαν ο απολογισμός και ο προγραμματισμός του φορέα, η πλούσια πείρα από τις εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ σε όλη τη χώρα με 12.000 μαθητές, 4.000 γονείς και εκπαιδευτικούς, 1.500 φοιτητές. Ξεχώρισαν οι πρωτοβουλίες όπως η συνεργασία με το δήμο της Πάτρας για την πραγματοποίηση πολυεπίπεδων δράσεων στην πόλη, οι ημερίδες με δήμους και φορείς του γονεϊκού κινήματος, η συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για τη μετάφραση της Χάρτας Πρωτογενούς Πρόληψης του ΕΣΥΝ σε 4 γλώσσες, η δράση για στήριξη των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων, η κοινή δράση με αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς και Ενώσεις Γονέων.

Βασικές αποφάσεις της Συνέλευσης ήταν: Η ενίσχυση της ιδεολογικής αντιπαράθεσης με την ανοχή που καλλιεργείται για τη χρήση ουσιών και τη στόχευση για νομιμοποίηση της κάνναβης, η ίδρυση Επιστημονικής Επιτροπής, η μαζικοποίηση του φορέα, η ενίσχυση της κινηματικής δράσης μαζί με το εργατικό κίνημα, η έκδοση υλικών που θα προβάλλουν την τριαντάχρονη πορεία του ΕΣΥΝ και τη συμβολή του στο αντιναρκωτικό κίνημα.

Οι αντιπρόσωποι της Συνέλευσης εξέλεξαν τη νέα Γραμματεία και Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΥΝ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΕΣΥΝ (18/4/2018)
Συνέλευση του ΕΣΥΝ (17/11/2004)
Η Συνέλευση του ΕΣΥΝ (16/11/2004)
Συνέλευση του ΕΣΥΝ (27/5/1999)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org