Πέμπτη 19 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
«Σφραγίδα» τελικού από τον Λάζαρο

Το εκπληκτικό «ψαλιδάκι» του Χριστοδουλόπουλου στο φινάλε του αγώνα με τη Λάρισα έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου

Eurokinissi Sports

Το εκπληκτικό «ψαλιδάκι» του Χριστοδουλόπουλου στο φινάλε του αγώνα με τη Λάρισα έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου
Το εξαιρετικό γκολ με «ψαλιδάκι» του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στα τελευταία δευτερόλεπτα του επαναληπτικού ημιτελικού με την ΑΕΛ (95') ήταν αυτό που έδωσε χτες στο ΟΑΚΑ τη νίκη στην ΑΕΚ με 1-0 και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Με συνολικό σκορ της ημιτελικής σειράς 2-2, η «Ενωση» προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ στον πρώτο αγώνα στη Λάρισα, όπου είχε ηττηθεί με 2-1, και στον τελικό, όπως και πέρυσι, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (στις 12 Μάη στο ΟΑΚΑ), σε μια σπάνια περίπτωση όπου το ίδιο ζευγάρι διεκδικεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο. Από την άλλη η Λάρισα, που έφτασε πολύ κοντά στην πρόκριση, κρατώντας μέχρι και λίγο πριν το φινάλε το σκορ του πρώτου αγώνα, είδε τα όνειρά της να γκρεμίζονται στην τελευταία φάση του αγώνα.

Μέχρι να φτάσει εκεί, η ΑΕΚ συνάντησε αρκετά προβλήματα απέναντι στην πολύ καλά στημένη ΑΕΛ. Οι «βυσσινοί» ειδικά στο πρώτο μέρος είχαν όλες τις «απαντήσεις» στο 3-5-2 των γηπεδούχων, οι οποίοι παρά τη συντριπτική κατοχή της μπάλας δεν απείλησαν παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις με τον Μπακασέτα (στο 19' και με φάουλ στο 21'). Η αλλαγή συστήματος από τον Χιμένεθ στο δεύτερο μέρος, με σκοπό να γίνει πιο επιθετικογενές το σχήμα της ΑΕΚ, έδωσε το δικαίωμα στη Λάρισα να φανεί απειλητική σε δύο περιπτώσεις στο ξεκίνημα (Κριζμάν 48', Ντέλετιτς 51'), με τον Μπάρκα να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις.

Μετά το 70' και την είσοδο των Χριστοδουλόπουλου και Μασούντ, η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς επιθετικά, απειλώντας με μεγαλύτερες αξιώσεις, υστερούσε όμως στην τελική προσπάθεια. Την ίδια στιγμή η Λάρισα προσπαθούσε με όλες της τις δυνάμεις να κρατήσει το μηδέν. Η «λύτρωση» για την «Ενωση» ήρθε μετά από εκτέλεση κόρνερ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από κεφαλιά του Μπάρκα, που είχε «ανέβει» στην αντίπαλη περιοχή, η μπάλα κατέληξε στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος με εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι» την έστειλε στα δίχτυα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο (73' Γιακουμάκης), Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Κονέ (64' Μασούντ), Σιμόες, Λιβάγια, Μπακασέτας (52' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Μόρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς (83' Περόνε), Αγκάνοβιτς (79' Ρέντζας), Κριζμάν (77' Ναζλίδης), Χούμπτσεβ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ