Πέμπτη 19 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλία

Δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία πραγματοποιήθηκαν χτες βράδυ στη Θεσσαλία, σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα, από ταξικά συνδικάτα και με τη συμμετοχή Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των νομών και άλλων μαζικών φορέων.

Στη Λάρισα, στην αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο στην κεντρική πλατεία, μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ. Ξεκίνησε την ομιλία του καταδικάζοντας το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους νεολαίους και τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο της Αθήνας τη Δευτέρα, ενώ τόνισε ότι η νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία «μας επιφορτίζει με ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να μετατρέψουμε την οργή μας σε οργανωμένο αγώνα κατά των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά, που δεν είναι άλλες από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε».

Στην Καρδίτσα, στη συγκέντρωση των ταξικών σωματείων χαιρέτισε ο Γ. Τσιούτρας, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Στρ. Ροδίτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας.

Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Εκ μέρους των ταξικών σωματείων μίλησε η Βάσω Μπακάση, ενώ χαιρέτισαν η Χριστίνα Τέλιου από την Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.

  • Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη σε Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας) και Σάμο (7 μ.μ., πλατεία Καρλοβάσου), ενώ αύριο Παρασκευή θα γίνει συγκέντρωση στη Νάουσα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία).
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα(2018-11-29 00:00:00.0)
Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα(2017-05-02 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα(2012-02-12 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα(2005-07-21 00:00:00.0)
Πορείες ειρήνης σε όλους τους νομούς(2002-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ