Τετάρτη 18 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
Στάσεις εργασίας μπροστά στη μέρα δράσης για την προστασία της υγείας στη δουλειά

Με στάση εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα ξεκίνησε, χτες, το πρόγραμμα παρεμβάσεων με το οποίο τα Παραρτήματα Πειραιά και Σαλαμίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών προετοιμάζουν τη μέρα δράσης για τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, την Τετάρτη 25/4.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη μέρα τα σωματεία έχουν προκηρύξει στάση εργασίας (από τις 12 μ.) και καλούν σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στις δεξαμενές Βασιλειάδη και από κει σε πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Η χτεσινή στάση εργασίας είχε καθολική συμμετοχή, ενώ κατά τη διάρκειά της οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη της Ζώνης, ενημερώθηκαν για τα αιτήματα των κινητοποιήσεων και συζήτησαν για την οργάνωση της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση της επόμενης βδομάδας. Αποφάσισαν ακόμα να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε Γενική Συνέλευση.

Οι στάσεις εργασίας και οι συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, για την προετοιμασία της κινητοποίησης, συνεχίζονται σήμερα, Τετάρτη, με στάση εργασίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ. στα ναυπηγεία Σπανόπουλου στο Πέραμα, ΕΛΘΩΜ, Ατσαλάκη, Ρέστη.

Στο πλαίσιο της μέρας δράσης, η Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει, την Τετάρτη 25/4, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα «Μπεναρόγια» του ΕΚΘ, ημερίδα για τα ζητήματα της προστασίας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Τα αιτήματα των εργαζομένων και των σωματείων είναι τα εξής: Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για τα εργατικά «ατυχήματα», να δημοσιοποιηθεί η πορεία όλων των υποθέσεων που πιάστηκαν εργοδότες να μην τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Αμεση επαναλειτουργία και ισχυροποίηση του θεσμού των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε 24ωρη βάση και τα Σαββατοκύριακα, με την υποστήριξη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής. Αμεση κήρυξη της τελευταίας Τοπικής ΣΣΕ στην Ζώνη ως υποχρεωτικής από την κυβέρνηση και εφαρμογής της στο σύνολο των ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org