Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία καίει από την Κυριακή

Συνολικά 81 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέσα σε ένα 24ωρο

Μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά εξαπλώθηκε και απείλησε σπίτια

Eurokinissi

Μέσα σε λίγη ώρα η φωτιά εξαπλώθηκε και απείλησε σπίτια
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούσαν να επιχειρούν και χτες στα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας και εξαπλώθηκε σύντομα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Αργά το βράδυ της Κυριακής εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια έξω από τη Σκιλλουντία, καθώς η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο. Χτες το μεσημέρι, η κατάσταση στην περιοχή ήταν βελτιωμένη, αφού είχαν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι, ενώ το πρωί η φωτιά έκαιγε σε δύο σημεία σε χαράδρα της περιοχής. Συνολικά στην περιοχή επιχείρησαν 74 πυροσβέστες με 36 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 14 ατόμων, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Στον τόπο επιχείρησαν υδροφόρες και χωματουργικά της Περιφέρειας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 5 το απόγευμα της Κυριακής και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε σε δύο μέτωπα, «ξυπνώντας» τον εφιάλτη του 2007. Το ένα μέτωπο ήταν προς το χωριό Φρίξα και το άλλο προς το χωριό Σκιλλουντία. Στο δεύτερο οι φλόγες «έγλειψαν» τα πρώτα σπίτια και απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η Αστυνομία με περιπολικά και ηχητικά μηνύματα ενημέρωνε για την απομάκρυνση από τα επικίνδυνα σημεία.


Eurokinissi

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά λίγο έξω από τον οικισμό της Σκυλλουντίας, ενώ στη Φρίξα είχε σταματήσει εκεί που ήταν η ζώνη προστασίας από την Πυροσβεστική. Ομως, έπνεαν ισχυροί άνεμοι που άλλαζαν συνέχεια κατευθύνσεις. Δύο πυρκαγιές σημειώθηκαν και στην περιοχή της Σπιάντζας στον Πύργο. Η μία είχε ξεσπάσει δίπλα στο αλσύλιο της Σπιάντζας και η δεύτερη στην περιοχή της πρώην λίμνης Μουριάς, κοντά στον Αγιο Ιωάννη. Νωρίτερα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο Φανάρι Ανδρίτσαινας, η οποία έκαψε λίγα στρέμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το περασμένο Σάββατο η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας με σχετική ανακοίνωσή της προειδοποιούσε να μην υπάρξει καύση γεωργικών υπολειμμάτων, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Συνολικά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 81 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ