Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ημερίδα από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Ημερίδα με θέμα «Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας υπόθεση πάλης για το εργατικό κίνημα κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου» οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την Τετάρτη 25/4, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του, στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που παίρνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, ύστερα από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, για την ανάδειξη της μέρας αυτής σε μέρα πανελλαδικής δράσης για το ζήτημα.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, το ΕΚΠ σημειώνει ότι «η ανταγωνιστικότητα και η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου πάει χέρι - χέρι με το χτύπημα των ΣΣΕ και την πιο φτηνή εργατική δύναμη. Είναι δεμένη με την εντατικοποίηση της δουλειάς και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης. Είναι η άλλη όψη του "σκόντου" στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο, όλες οι κυβερνήσεις έχουν υποστελεχωμένες τις επιτροπές. Σαμποτάρουν τη λειτουργία των επιτροπών ασφάλειας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, υλοποιούν τις ευρωενωσιακές οδηγίες που κάνουν τη ζωή μας κόλαση στο χώρο εργασίας (...)

Διεκδικούμε το αυτονόητο. Να μπορούμε να δουλεύουμε χωρίς τον φόβο αν θα γυρίσουμε σπίτι το βράδυ, αν θα μας μείνει κανένα κουσούρι εξαιτίας της δουλειάς μας για μια ζωή. Καλούμε τους εργάτες του Πειραιά να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να οργανώσουμε τον αγώνα μας για καλύτερους όρους δουλειάς. Για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Για ΕΓΣΣΕ με κατώτερο μισθό τα 751 ευρώ για όλους. Να διεκδικήσουμε όλα εκείνα που μας κλέβουν, παίρνοντας μέτρα για την υγεία, τη σωματική μας ακεραιότητα, τη ζωή μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ