Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑΣ
Για το πρώτο βήμα ο Παναθηναϊκός

Υπό τη «σκιά» των οριακών καταστάσεων στις σχέσεις της ΚΑΕ με τη διοίκηση της Ευρωλίγκας και της απειλής για αποχώρηση από τη διοργάνωση τη νέα σεζόν, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης (21.15 - Novasports 1), στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στο ίδιο γήπεδο την Πέμπτη και μετά η σειρά των αγώνων πάει στη Μαδρίτη (για έναν ή δύο αγώνες). Για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου χρειάζονται τρεις νίκες, ενώ οι «πράσινοι» είναι αυτοί που διαθέτουν το πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση 5ου αγώνα, λόγω καλύτερης βαθμολογικής κατάταξης (4οι) έναντι των Μαδριλένων (5οι) στην κανονική περίοδο.

Μιλώντας για το παιχνίδι, ο Τσάβι Πασκουάλ χαρακτήρισε δύσκολη την αποστολή του Παναθηναϊκού, καθώς καλείται να σταματήσει μια ομάδα που προέρχεται από 8 συνεχόμενες νίκες στα τελευταία παιχνίδια, έχοντας μέσο όρο επίθεσης πάνω από 80 πόντους. Γι' αυτό, όπως είπε, εκτός από τα αγωνιστικά πλάνα - για τα οποία εστίασε στην καλή αμυντική λειτουργία - απαιτούνται συγκέντρωση και απόλυτος έλεγχος των συναισθημάτων, αφού η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να κρίνει τα πάντα.

Το καλό για τους «πράσινους» είναι ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών, ενώ αντίθετα από τη Ρεάλ θα λείψουν οι τραυματίες Γιουλ και Καμπάτσο.

  • Σήμερα, πρώτη μέρα των προημιτελικών, ξεκινά και ο ρωσικός «εμφύλιος» μεταξύ ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Κίμκι (20.00 - Νovasports 3), που μάλιστα χαρακτηρίζεται από την πρόσθετη ιδιαιτερότητα της κόντρας δύο Ελλήνων τεχνικών, του Δημήτρη Ιτούδη (ΤΣΣΚΑ) και του Γιώργου Μπαρτζώκα (Κίμκι). Το πλεονέκτημα έδρας το έχει η ΤΣΣΚΑ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ