Σάββατο 14 Απρίλη 2018 - Κυριακή 15 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε ενίσχυση του ψηφοδελτίου της καλεί η «Πανεπιστημονική Γεωτεχνικών - Συνεργαζόμενοι»

Στις αρχαιρεσίες, που θα γίνουν την Κυριακή 22 Απρίλη, ψηφίζουν οι γεωπόνοι, δασολόγοι, κτηνίατροι, γεωλόγοι, ιχθυολόγοι, πτυχιούχοι ΑΕΙ όλης της Ελλάδας (38.500) που είναι μέλη του ΓΕΩΤΕΕ

Κάλεσμα στους γεωτεχνικούς, μπροστά στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ, να υπερψηφίσουν και να ενισχύσουν το ψηφοδέλτιό της, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική, να αλλάξουν τους συσχετισμούς υπέρ της οργάνωσης, της ανασύνταξης, της αντεπίθεσης, απευθύνει η «Πανεπιστημονική Γεωτεχνικών - Συνεργαζόμενοι».

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 22 Απρίλη. Στην Αθήνα, οι κάλπες θα στηθούν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ενώ για τα εκλογικά τμήματα στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας υπάρχει αναλυτική ενημέρωση στην ιστοσελίδα του ΓΕΩΤΕΕ (http://www.geotee.gr/).

Οπως σημειώνει η «Πανεπιστημονική», «οι διοικήσεις του ΓΕΩΤΕΕ διαχρονικά βρίσκονται στο πλευρό των κυβερνήσεων και πρωτοστατούν στην προώθηση, στους γεωτεχνικούς κλάδους, της πολιτικής που συνθλίβει τη ζωή μας. Είναι συνυπεύθυνες για την κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία των γεωτεχνικών (ανεργία μέχρι 35%, ετεροαπασχόληση, χαμηλοί μισθοί και μπλοκάκια εξαθλίωσης, ωράρια - λάστιχο, φοροληστεία 60% για τους αυτοαπασχολούμενους, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, Ασφάλιση, Υγεία και Παιδεία ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα).

Το απερχόμενο προεδρείο του ΓΕΩΤΕΕ μοιράστηκαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται πολιτικά σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΔΗΣΥ, ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες μαζί πανηγύρισαν για τις "κερδοφόρες αποδόσεις" του επαγγελματικού ασφαλιστικού ταμείου που έχουν συστήσει, υλοποιώντας την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος. Υποστήριξαν τα μεγάλα μελετητικά γραφεία. Στήριξαν την κατάργηση της υποχρεωτικής παρουσίας γεωτεχνικού στα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων. Μεθόδευσαν, με την κυβέρνηση, την κατάργηση της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων. Αρνήθηκαν την απαλλαγή των άνεργων συναδέλφων από την καταβολή συνδρομών.

Χαράτσωσαν με κάθε ευκαιρία (βεβαιώσεις, άδεια άσκησης επαγγέλματος, κ.λπ.). Επιδίωξαν τη μετατροπή του Επιμελητηρίου σε μηχανισμό πιστοποίησης, την ενσωμάτωση των γεωτεχνικών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), στην πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ που προωθεί τη συγκέντρωση γης, παραγωγής και εμπορίας, με ιδιωτικοποίηση των κρατικών γεωτεχνικών υπηρεσιών, παραδίδει τα δάση, τις ακτές, τις θάλασσες, το περιβάλλον, τον ορυκτό πλούτο της χώρας στα μονοπώλια.

Η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να οδηγεί σε λευκό ή αποχή, σε αυταπάτες περί "αναβάθμισης" του ΓΕΩΤΕΕ, που είναι σε βάρος των γεωτεχνικών, γιατί σημαίνει νέα χαράτσια για την πλειοψηφία των γεωτεχνικών, κυνήγι σεμιναρίων, πιστοποιήσεων με πληρωμή.

Οι υποσχέσεις περί "δίκαιης ανάπτυξης" είναι απάτη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής των προκατόχων της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Στόχος, η ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Για να υπηρετεί η ανάπτυξη το λαό, πρέπει να αλλάξει το κίνητρο της παραγωγής. Να μπει στο επίκεντρο η σχεδιασμένη αξιοποίηση της επιστήμης για την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών.

Μόνο έτσι οι γεωτεχνικοί θα εργάζονται με αξιοπρέπεια, θα ζουν με δικαιώματα, θα ασκούν την επιστήμη τους, θα προωθούν την έρευνα, την ανάπτυξη της γνώσης και της τεχνολογίας, θέτοντας την επιστήμη στην υπηρεσία του λαού, των αναγκών του και της εξουσίας του.

Η "Πανεπιστημονική"

  • Πάει κόντρα στις αυταπάτες περί "μικρότερου κακού" και "άλλου μείγματος διαχείρισης".
  • Αποκαλύπτει την αιτία των προβλημάτων, που είναι τα μονοπώλια, οι κυβερνήσεις τους, οι διεθνείς σύμμαχοί τους. Γι' αυτό και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εμπλέκει όλο και βαθύτερα την Ελλάδα στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, συνδυασμένα με την αντιλαϊκή επίθεση στο σύνολο της ζωής των λαϊκών στρωμάτων. Απαιτείται να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

Η άνοδος της "Πανεπιστημονικής" ενισχύει τα εμπόδια στην αντιλαϊκή λειτουργία του ΓΕΩΤΕΕ, τη διεκδίκηση από καλύτερες θέσεις σύγχρονων αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Η ενίσχυση της "Πανεπιστημονικής" είναι ενίσχυση του αγώνα για:

  • Μόνιμη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία, περίθαλψη. Αύξηση του αφορολόγητου για όλους. Κατάργηση της φοροληστείας για τους αυτοαπασχολούμενους. Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού, μισθών, συντάξεων και πλειστηριασμών για χρέη.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Κατοχύρωση του επαγγέλματος αποκλειστικά από το πτυχίο. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν επιμόρφωση από τα πανεπιστήμια. Κατάργηση κάθε χαρατσιού, όπως της "άσκησης επαγγέλματος", απαλλαγή των ανέργων από τις συνδρομές του ΓΕΩΤΕΕ.
  • Αγροτική, κτηνοτροφική παραγωγή, μεταποίηση, αλιεία, ορυκτό - ενεργειακό πλούτο, δάση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών με προστασία του περιβάλλοντος.
  • Η διέξοδος βρίσκεται στον κοινό αγώνα μαζί με τους άλλους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, που μπορεί να καθυστερεί και να εμποδίζει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σήμερα και ταυτόχρονα να δημιουργεί προϋποθέσεις για πραγματική ανατροπή της κατάστασης».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ